Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Lifestyle&Tech

Europska komisija će dodijeliti 600.000 eura gradu s titulom Europske zelene prijestolnice

Prestižna titula Europske zelene prijestolnice svake se godine dodjeljuje zbog njegove predanosti okolišnoj, društvenoj i ekonomskoj održivosti

Objavljeno 31.07.2020
Ivona Amidžić

Prestižna titula Europske zelene prijestolnice svake se godine dodjeljuje jednom od europskih gradova s više od 100.000 stanovnika zbog njegove predanosti okolišnoj, društvenoj i ekonomskoj održivosti. Također, u pripremi je i dodjela Europske nagrade zeleni list 2022. za manje gradove koji imaju između 20.000 i 99.999 stanovnika.

Europska komisija će dodijeliti nagradu u iznosu od 600.000 eura gradu koji će osvojiti titulu Europske zelene prijestolnice 2023. i 200.000 eura za najviše dva grada koja će osvojiti Europsku nagradu zeleni list 2022.

Titula Europske zelene prijestolnice donosi brojne koristi, uključujući veći fokus na ekološke projekte, povećani turizam i strana ulaganja, jačanje lokalne ekonomije i pomoć u stvaranju novih radnih mjesta. Pobjednički gradovi, kao i gradovi koji uđu u uži izbor imaju i pristup Europskoj mreži zelenog kapitala, koja im pruža podršku i platformu za razmjenu znanja i dobre prakse. Uz sve navedeno, prijašnji podnositelji zahtjeva smatraju da se  proces prijave pokazao korisnim u procjeni njihovog napretka i planova te uspoređivanjem s ostalim sudionicima.

Prijave se zatvaraju 28. listopada 2020. godine, a pravila natječaja i detaljnije informacije o ispunjavanju uvjeta te načinu prijave mogu se pronaći na poveznici https://www.egcaeglaportal.eu/.

foto: pixabay

Tagovi: europa, grad, natječaj, titula, zelena prijestolnica,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE