Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Sport

Europski tjedan sporta u Petrinji u znaku borbe sportom protiv potresa i koronavirusa

Događanje su osmislili i samoorganizirali Rukometni klub Petrinja i Sportski plesni klub Petrinia uz podršku Petrinjskog sportskog saveza i Grada Petrinje...

Objavljeno 27.09.2021
Ivona Amidžić

Obilježavajući Europski tjedan sporta, stotinjak članova rukometnog, hrvačkog, odbojkaškog, nogometnog, plesnog, pikado i mažoret kluba iz Petrinje, na petrinjskom Gradskom kupalištu su revijalno prezentirali navedene sportove kako bi još više djece i mladeži, preostale u gradu, potaknuli na bavljenje sportom.

Događanje su osmislili i samoorganizirali Rukometni klub Petrinja i Sportski plesni klub Petrinia uz podršku Petrinjskog sportskog saveza i Grada Petrinje.

Petrinja i nakon razornih potresa pokušava živjeti sportski, a djecu i mlade poticati na zdrav i aktivan način života, skrenuti im pažnju sa svakodnevnih traumatskih iskustava življenja života uz devet mjeseci stalnih potresa, ugroza kretanja po gradu ili života u vlastitim kućama koje po sebi imaju tragove pukotina. Uz svakodnevna podrhtavanja tla, već drugu godinu za redom žive i u stalnim posebnim uvjetima uzrokovanim COVID-19 situacijom, često izolirani, bez mogućnosti za aktivnijim društvenim životom.

Natalija Antić Bjelac, predsjednica SPK Petrinia i jedna od organizatora pozdravivši okupljene je naglasila:

“Zaredale su nam se brojne nedaće, od korone i onda još katastrofalan potres, što je jako poremetilo organizaciju sportskih aktivnosti i ovom prigodom htjeli smo skrenuti pozornost da moramo naći načina omogućiti svoj našoj petrinjskoj djeci bavljenje sportom. Potresom su nam uništeni i prostori ali smo se opet snašli i koliko god je moguće radimo i dajemo djeci priliku da se uključe u sportove koje žele. Današnji događaj je upravo na tragu toga, da djeca vide i probaju sportove koji su im na raspolaganju u našem gradu i sigurna sam da će svatko pronaći nešto za sebe.”

Slaven Kadečka, tajnik Rukometnog kluba Petrinja ističe borbu sportskih klubova u Petrinji kako bi se djeci omogućio normalan nastavak bavljenja sportom jer im je to sada najpotrebnije za održavanje ne samo fizičkog, nego i emocionalno-psihičkog zdravlja te kako bi se kroz bavljenje sportom razvijale i ostale vještine.

“Rukometašice i rukometaši pokrenuli su akciju “Zajedno za rukomet” u kojoj su prikupili sredstva za izgradnju sportskog balona u Petrinji te sada još prikupljaju sredstva za podlogu unutar tog balona kako bi više od 150-ero djece dobilo adekvatan prostor za bavljenje rukometom u Petrinji.” zaključio je Kadečka.

Obilježavanje Europskog tjedna sporta na petrinjskom Gradskom kupalištu posjetili su brojni mali Petrinjci sa svojim roditeljima.

(Hina)

foto: unsplash

Tagovi: ekstremni sportovi, europski tjedan sporta, sportovi,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE