Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Lokalne vijesti

FOTO: Gradska ulica ili seoski šor!? Problem blatnih ulica u Osijeku

Građani na osječkom Sjenjaku moraju ulicom hodati u gumenim čizmama?!

Objavljeno 09.02.2019
Antonela Verković

Kako piše OsijekNEWS.hr, sugrađani se često žale na problem blatnih ulica, posebice na području kvarta Sjenjak. Građani ulicom moraju hodati u gumenim čizmama?!

Svi su reagirali s istim problemom – ne nužno tim da zaista hodaju u gumenim čizmama, ali time da su im one i više nego potrebne.

”Već godinama je ovako” i ”kao da su divlje svinje rovale” – samo su neki od komentara…

UNIKOM INTERVENIRA!

Nakon što je problem zasigurno utvrđen, o tome se na Facebooku oglasio i Unikom, a tekst njihove objave prenosimo u cijelosti…

Mnogi građani dojavljuju nam kako je (posebice na Sjenjaku) dio zelenih površina uz nogostupe izrovan prolaskom (najčešće) dostavnih vozila.  Zato je ovih dana odrađena privremena sanacija koja uključuje navoženje dodatnog materijala gdje je to potrebno i poravnavanje zemlje grabljanjem.  Naglašavamo kako je s ovako natopljenom i blatnom zemljom izuzetno teško raditi, stoga temeljita sanacija slijedi tek nakon što se povuče velika količina vode, povise dnevne temperature te stvore uvjeti za sadnju trave. I naravno, kako smo prije nekoliko dana obećali, sanirali smo i dio izrovane površine u Slavičekovom prolazu. 

Unikom je intervenirati krenuo početkom proteklog tjedna, a fotografije ispod svjedoče jučerašnju situaciju. Kako je bilo (pogledajte na linku), trenutna situacija je možda malo, čini se, bolja.

Iako problem još uvijek postoji…

FOTO: Dubravka Krmpota (Osijek NEWS)

Tagovi: Blato, Osijek, sjenjak, unikom,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE