Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Lokalne vijesti

Foto ‘mega’ galerija (200+): Vinski maraton za OsijekNEWS ‘fotkali’ polaznici radionice Hedgehoga i Proni-ja

I oni koji nisu izdržali ovaj zahtjevni maraton - ponosno i hrabro idu doma. Jer, važno je sudjelovati, kaže stara olimpijska ... - piše OsijekNEWS

Objavljeno 30.09.2018
Alan Srčnik

Više od 2.500 ‘maratonaca’ prošlo je jučer cijelim ili najčešće samo izvjesnim dijelom Vinskog Bor maratona u Zmajevcu. Pred njima je bilo čak 27 ‘vinskih stanica’, a to je zalogaj kakvog samo ‘utrenirani’ mogu podnijeti – piše OsijekNEWS.hr.

Dakle, u Zmajevcu je jučer održan Vinski bor maraton, manifestacija za kušače vina, a koji su uz kotizaciju imali priliku dobiti ‘pasoš’ majicu i čašu, kojom su onda na putu dugom 27 vinarija i podruma, kroz zmajevačke surduke, mogli svugdje kušati nove sorte zmajevačkih podrumara i vinara. A ‘zalogaj’ od 27 čaša nije lak.

Krenuli su iza prigodnom kulturno-umjetničkog programa u centru mjesta, točno u 15 sati. Do 18 se već orila pjesma ulicama Zmajevca, izvan surduka, što je značilo da poneki ‘odustaju’, ali ponosno i hrabro idu doma. Jer, važno je sudjelovati, kaže stara olimpijska …

A OsijekNEWS je imao sjajnu ekipu za fotografiranje maratona:  Iz Vukovara su stigli David Mrđanov, Nebojša Filipović, Kristina Kovačević, Sunčica Beč, Stella Ristović i Nevena Oreščanin, iz Osijeka Perta Mičević, Nataša Brocić i Vjekoslav Ranagojec, a iz Belog Manastira, odnosno Baranje Marino Mišković, Marta Đurđević, Ivana Čont i Kristina Gubić.

Bilo je im je zabranjeno sudjelovati u maratonu, ali su mogli ‘fotkati’ do mile volje. Riječ je bila o polaznicima radionica multimedije i primjenjenog dizajna, u sklopu projekta Pokretne slike umjetnosti i kulture, a koju kao nositelj i partneri, uz sufinanciranje EU, vode PRONI centar iz Osijeka, odnosno Hedgehog Perfections i KUD Attila Jozsef Zmajevac.

Dok je jedna skupina radila s Nikolom Fallerom na izradi medaljona od slame, druga je ‘fotkala’, pa naizmjenično … Donose Vam zajednički ‘mega’ galeriju fotografija, s više od 200 komada …

Uživajte gledajući …

Foto: Polaznici projekta (David Mrđanov, Nebojša Filipović, Kristina Kovačević, Sunčica Beč, Stella Ristović, Nevena Oreščanin, Perta Mičević, Nataša Brocić, Vjekoslav Ranagojec, Marino Mišković, Marta Đurđević, Ivana Čont i Kristina Gubić)

GALERIJA OVDJE …

Tagovi: Osijek, vinski maraton, zmajevac,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE