Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Lokalne vijesti

Gdje su hrvatski liječnici? Nakon liječnice iz Makedonije, na Jadran stiže pedijatrica iz BiH

61-godišnja liječnica iz Bosne i Hercegovine bila je jedina zainteresirana za mjesto pedijatra u Makarskoj: Nitko se pune tri godine nije javljao na natječaj za to radno mjesto

Objavljeno 01.02.2019
Lucija Tokić

Osim mlade liječnice iz Makedonije koja se nedavno zaposlila u ambulanti u Sućurju na Hvaru, o čemu smo ranije pisali, na Jadran stiže pedijatrica iz susjedne nam Bosne i Hercegovine.

Nakon što se nitko pune tri godine nije javljao na natječaj za mjesto pedijatra u Makarskoj, za desetak dana u tamošnjoj pedijatrijskoj ordinaciji počet će raditi 61-godišnja liječnica iz Bosne i Hercegovine, koja je jedina bila zainteresirana za to radno mjesto, doznaje se od ravnatelja Doma zdravlja Splitsko-dalmatinske županije Dragomira Petrica.

Pedijatrica je potpisala ugovor o radu te se očekuje da za desetak dana dobije radnu dozvolu, a Grad Makarske osigurao joj je smještaj.

“Pedijatrica Zlata Đedović – Hasukić je primarijus, dugogodišnja stručnjakinja, radi i UZV kukova, dakle zaista je vrhunski pedijatar. Sada ćemo u Makarskoj imati vrlo iskusnu liječnicu, ali i jednu mladu pedijatricu koja je tek počela raditi, tako da će Makarani imati dugotrajnu vrhunsku zdravstvenu zaštitu djece”, izjavio je Petric Hini.

Pedijatrica je ​diplomirala na ​Medicinskom fakultetu u Tuzli, specijalizirala ​u Beogradu, a postdiplomski ​završila u Zagrebu.​ Ima veliko radno iskustvo, a zadnjih je deset godina radila u ambulanti u jednom malom mjestu pored Brna u Češkoj.

S obzirom da nova pedijatrica ima nekoliko godina do mirovine, ravnatelj Petric kaže kako će to biti dovoljno da se premosti nedostatak pedijatra do povratka liječnice koja je sada na specijalizaciji, a ako bude trebalo liječnici iz BiH se može produžiti ugovor za još godinu ili dvije.

Petric ističe kako će nedostatak liječnika biti sve veći problem, pa će biti zanimljivo vidjeti kako će proći tek raspisani natječaji za radiologe u Trogiru i Kaštelima.

(Hina)

foto: Pixabay (ilustracija)

Tagovi: liječnica. natječaj, Makarska, pedijatrica,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE