Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Sport

Gimnastika – Još tri hrvatska finala, Đerek i Srbić najbolji u kvalifikacijama

Srbić je suvereno odradio svoju vježbu na preči ostvarivši najbolju ocjenu

Objavljeno 25.05.2019
Tamara Lemajić

Nakon Tijane Tkalčec (preskok), Roberta Seligmana (konj s hvataljkama) i Aurela Benovića (parter), finala su na 11. izdanju Svjetskog gimnastičkog kupa “DOBRO World Cup Osijek 2019. izborili i Tin Srbić na preči, te Ana Đerek na parteru i gredi.

Srbić je suvereno odradio svoju vježbu na preči ostvarivši najbolju ocjenu (13.950), kao i Ana Đerek na parteru (12.700). Splićanka je još ušla u finale na gredi sa šeste pozicije (12.700). Christina Zwicker zauzuela je 17. mjesto na parteru (11.400) i 25. na gredi (9.450)  te se nije plasirala u finale.

“Radio sam jednu dosta laganu vježbu, nisam nikad nastupao s takvom startnom ocjenom jer nisam htio riskirati s teškom vježbom jer sam znao da će, ako ovo napravim dobro, biti dovoljno. Zadovoljan sam jer od EP-a nisam mogao uhvatiti kontinuitet treninga, imao sam i vojnu obuku koja me izbacila iz ritma, kao i bolovi u laktu. Sretan sam da sam ovo izvukao, a u nedjelju idem s dosta jačom vježbom po zlato. Trebat će mi i puna dvorana da me malo digne i stvori mi euforiju kako bih se bolje osjećao. Vjerujem kako u subotu i nedjelju imamo šanse za berbu medalja,” kazao je Tin Srbić.

Ana Đerek nije skrivala zadovoljstvo što je na obje sprave izborila finale.

“Bilo je odlično, onako i kako samo očekivala. Dvije vježbe,  dva finala, nije moglo bolje. U Osijeku nikad nisam bila prva u kvalifikacijama, na drugim turnirima jesam. Sad moram s trenerom vidjeti što su druge cure odradile, pa ćemo vidjeti hoćemo li pojačati vježbu za finale. Znam da će dvorana biti puna, da će publika dati sve od sebe i da će biti ludilo. Jedva čekam. U finalu svi startamo ispočetka, nema nikakvog pravila,” poručila je mlada Splićanka.

S prva dva dana natjecanja bio je zadovoljan i Vladimir Mađarević, direktor DOBRO World Cupa Osijek 2019.

“Stvarno je sve iznad prosječno dobro na DOBRO World Cupu. Posebno što se tiče rezultata hrvatske gimnastike u kvalifikacijama. Imamo šest finala, čak troje su ušli u finale s najboljom ocjenom u kvalifikacijama te su potvrdili kako su svi još uvijek u odličnoj formi,” kazao je Mađarević.

U subotu (25. svibnja) prvi dan finala započinje od 15,45 sati, a od hrvatskih gimnastičara nastupiti će Aurel Benović, Tijana Tkalčec i Robert Seligman. Tin Srbić i Ana Đerek u borbu za medalje će u nedjelju (26. svibnja) od 14,30 sati.

(Hina)

Tagovi: dobro world cup, gimnastika, tn srbić,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE