Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Black News

Glavni policijski inspektor u Šri Lanki odbija odstupiti unatoč zahtjevu predsjednika

I predsjednik Maithripala Sirisena i premijer Ranil Wickremesinghe tvrde da nisu vidjeli upozorenja o napadima samo nekoliko sati prije samih napada

Objavljeno 27.04.2019
Ivona Amidžić

Glavni policijski inspektor u Šri Lanki odbio je zahtjev predsjednika Maithripale Sirisene za podnošenjem ostavke nakon bombaških napada na crkve i hotele, objavila su u subotu dva izvora iz ureda predsjednika produbljujući raskol na najvišoj razini vlasti.

Suočen s kritikama zbog neuspješnog sprječavanja napada, Sirisena krivi glavnog inspektora policije Pujitha Jayasundaru i ministra obrane Hemesirija Fernanda što nisu s njim podijelili upozorenja o napadima koja su dobili od druge države.

Fernando je podnio ostavku ranije ovog tjedna, ali Jayasundara to nije učinio, navode dvojica dužnosnika.

“Odbio je podnijeti ostavku unatoč predsjednikovu zahtjevu”, rekao je jedan od izvora. Prema ustavu Šri Lanke, samo parlament može smijeniti šefa policije kroz dugotrajan proces namijenjen zaštiti službenika od političkog uplitanja.

Napadi u kojima je poginulo više od 250 ljudi razotkrili su podjele između predsjednika Sirisene i premijera Ranila Wickremesinghea. Obojica tvrde da nisu vidjela upozorenja indijske obavještajne agencije o napadima na crkve i indijsko veleposlanstvo, uključujući upozorenje koje je stiglo samo nekoliko sati prije napada.

(Hina)

foto: youtube (screenshot)

Tagovi: ministar obrane, napadi, ostavka, policijski inspektor, predsjednik, sri lanka,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE