Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Nekategorizirano

Gospić: 21 milijun kuna iz fondova za Opću bolnicu

Opća bolnica Gospić, jedna je od 23 zdravstvene ustanove koja je krajem kolovoza potpisala ugovor o bespovratnim sredstvima

Objavljeno 02.10.2018
Josipa Maksimović

U sklopu EU projekta “Uspostava i poboljšanje uvjeta dnevne bolnice i jednodnevne kirurgije Opće bolnice Gospić”, 21 milijun kuna, bit će dodijenjen navedenoj bolnici za izgradnju novog dnevnog kirurškog odjela, koja će uključivati rekonstrukciju kirurškog operacijskog trakta i izgradnju prostora za liječenje pacijenata po principu dnevne bolnice.

Natječaj „Poboljšanje isplativosti i pristupa dnevnim bolnicama i/ili dnevnim kirurgijama“ otvoren je 2016., a dodijeljeno je više od 934 milijuna kuna bespovratnih sredstava velikom broju zdravstvenih ustanova u Hrvatskoj, dodaje se u priopćenju.

 „Kroz javnu nabavu Projekt jednako razvoj je dobio mogućnost upravljanja projektom i savjetovanja u provedbi postupaka javne nabave za Opću bolnicu Gospić. Uz građevinske radove koji se otvaraju, nabavljat će se i nova moderna oprema kako bi zdravstvena skrb korisnika u Ličko-senjskoj županiji, a i šire, bila što kvalitetnija“, rekla je u ponedjeljak Ana Fresl, direktorica PJR-a.

Opća bolnica Gospić, jedna je od 23 zdravstvene ustanove koja je krajem kolovoza potpisala ugovor o bespovratnim sredstvima i koja sufinancira projekt. Realizacijom projekta će se poboljšati uvjeti, prije svega pacijentima, ali i osoblju bolnice.

U sklopu projekta, uz građevinski dio, sufinancira se i kupnja potrebne opreme kako bi se poboljšala medicinska i zdravstvena skrb korisnika gospićke Opće bolnice. Cilj projekta je uspostava i opremanje dnevne bolnice s 15 kreveta, uspostava i opremanje sale za jednodnevnu kirurgiju, stvaranje poboljšanog okruženja za liječenje i rad u bolnici te  poboljšanje efikasnosti zdravstvene skrbi bolnice, navode iz PJR Consultinga.

Na prigodnoj svečanosti u gospićkoj OB  povodom početka radova, održanoj u ponedjeljak, bili su predstavnici institucija i ustanova čiji je rad vezan uz zdravstvenu djelatnost. Govoreći o važnosti ovoga projekta ravnateljica OB Gospić dr. Sandra Čubelić se zahvalila svima koji su pomogli da pacijenti ovog dijela Hrvatske dobiju još kvalitetniju zdravstvenu skrb, objavili su lokalni mediji.

Na ovaj način dobivamo novu kirurgiju i rekonstrukciju svih postojećih kirurških kapaciteta, a sve s namjerom da pacijenti što  manje vremena provode u bolnici, a što više  vremena budu doma sa svojim obiteljima. Za ovaj projekt bit će izdvojeno 21 milijun kuna. Ovo je način da se kao bolnica uklopimo u moderne trendove, a to su jednodnevne kirurgije i dnevne bolnice. Na ovaj način ćemo imati tri potpuno nove operacijske sale. Drugi dio projekta je dnevna bolnica, potpuno novi sadržaj u produženju novog krila bolnice.  Sve ovo bit će značajan iskorak u kvaliteti medicinske usluge našim pacijentima, zaključila je ravnateljica dr. Čubelić.

(Hina)

Tagovi: bolnica, EU fondovi, Gospić, kirurški odjel,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE