Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Politika

Grabar-Kitarović: Ne mogu podupirati ni Vladu ni sindikate

O slučaju liječnika u Obrovcu, predsjednica je rekla da će to prepustiti stručnjacima te kako "ne želi ići na valu nikakvog populizma".

Objavljeno 30.04.2019
Antonela Verković

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović rekla je u utorak u Lubenicama na Cresu, odgovarajući na pitanje je li za sindikate ili za Vladu u slučaju mirovinske reforme, da ne može podupirati nikoga jer joj to ne dopuštaju preporuke Venecijanske komisije.

“No, smatram da svatko u skladu sa zakonom može prikupiti dovoljan broj potpisa i pokrenuti referendum u zakonskom roku. Isto tako, svjesna sam da, posebno u situaciji kad ostanemo bez radne snage, treba pomaknuti granicu odlaska u mirovinu na kasniju životnu dob. U ovom trenutku Hrvatska nema očekivani životni vijek kao u razvijenoj Europi pa je nužno osigurati zdravstvene uvjete, posebno u preventivi, te socijalne uvjete, kao što je stanovanje, kako bi se produljio životni vijek”, istaknula je.

Na novinarsko pitanje da ocijeni je li ministar zdravstva Milan Kujundžić dobar ministar, Grabar-Kitarović je odgovorila da to može ocijeniti predsjednik Vlade ili građani na izborima.

“Uvijek ću pružati podršku ministrima u radu, u skladu s ovlastima i onime što sam naučila u zemljama u kojima sam živjela”, rekla je. “No, u Hrvatskoj je važno i osigurati prijevoz putem besplatnih karata za brod ili autobus mlađima od 18 godina, koji opravdano odlaze na liječenje, jer je za njih liječenje besplatno, a prijevoz je dio toga”, dodala je.

O slučaju liječnika u Obrovcu, predsjednica Grabar-Kitarović je rekla da će to prepustiti stručnjacima te kako “ne želi ići na valu nikakvog populizma”.

(Hina)

FOTO: HINA/ Miljenko KLEPAC/ik

Tagovi: cres, kolinda, kolinda grabar kitarović, mirovina, mirovinska reforma, predsjednica, sindikati, vlada,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE