Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Gospodarstvo

Grad Vukovar potpisao ugovore o javnim radovima s 50 teško zapošljivih osoba

Projekt veže interese osoba koje su se prijavile na javne radove, ali i interese Grada Vukovara jer bi taj grad njihovim angažmanom postao uređeniji.

Objavljeno 25.07.2018
Antonela Verković

Grad Vukovar pokrenuo projekt spajajući ”ugodno s korisnim.” Vukovarske gradske vlasti potpisale su u srijedu ugovore o obavljanju javnih radova na šest mjeseci s 50 teže zapošljivih osoba. Projekt veže interese osoba koje su se prijavile na javne radove, ali i interese Grada Vukovara jer bi taj grad njihovim angažmanom postao ljepši i uređeniji.

Navodi se da plaće u najvećoj mjeri financiraju novcem iz Europske unije. Plaće njih 44 u punom se iznosu financiraju iz EU, a za šest osoba Grad snosi polovicu troška plaće, rekao je gradonačelnik Ivan Penava.

Iako je riječ o minimalnim plaćama, zapošljavanje 50 osoba na javnim radovima na području grada Vukovara je vrlo dobar projekt za ljude koji se teže snalaze na tržištu rada, a koji su sada dobili priliku da u sljedećih šest mjeseci nešto zarade za sebe i svoju obitelj, objasnio je gradonačelnik.

(Hina)

Tagovi: javni radovi, teže zapošljive osobe, Vukovar, zapošljavanje,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE