Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Lokalne vijesti

Grad Zagreb objavio upute za vlasnike kućnih ljubimaca u vrijeme velikih vrućina

Preporuka je šetnje s ljubimcima obavljati u jutarnjim i večernjim satima, ne ostavljati ih u automobilima i uvijek im omogućiti pristup svježoj vodi...

Objavljeno 03.08.2021
Ivona Amidžić

Uslijed visokih dnevnih temperatura iz Grada Zagreba podsjećaju vlasnike kućnih ljubimaca o potrebi pojačane brige o svojim ljubimcima.

Preporuka je šetnje s ljubimcima obavljati u jutarnjim i večernjim satima, ne ostavljati ih u automobilima i uvijek im omogućiti pristup svježoj vodi.

Također, mole građane ukoliko su u mogućnosti da pticama i manjim životinjama ostave posudice s vodom na lako dostupnim mjestima.

U intenzivnom sušnom razdoblju divlje životinje i divljač približavaju se izvorima vode (potoci, jezera) te je prilikom šetnje potrebno kućne ljubimce držati na povodcu i ne približavati se divljim životinjama, a svako viđenje divljači u urbanom području prijaviti Ustanovi Zoološki vrt grada Zagreba (tel.: 01/2302 198; e-mail: zastita.divljaci@zoo.hr).

Ukoliko se primijete ozlijeđene ili nemoćne životinje potrebno je kontaktirati Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba (Dumovec, Franjčevićeva 43, tel: 01/2008 354; e- mail: info@dumovec.hr; facebook: facebook.com/Azil-Dumovec).

foto: unsplash

Tagovi: kućni ljubimci, šetnja, vlasnici, vrućine, životinje,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE