Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Politika

Grbin: Neka ministar Pavić dođe u Sabor

Minisitru dajemo 13 minuta, određujemo stanku, poručio je potpredsjednik Sabora Milijan Brkić (HDZ)

Objavljeno 02.07.2018
Alan Srčnik

Saborski Klub SDP-a u ponedjeljak je, nakon što je Sabor prešao na raspravu o izmjenama i dopunama Zakona o obveznim mirovinskim fondovima, zatražio stanku kako bi u parlament došao resorni ministar Marko Pavić.

Čekali smo da vidimo tko će u ime Vlade doći predstaviti zakon, nemalo smo iznenađeni što ministar danas nije ovdje, nakon što je prošli tjedan u javnost uputio prijedloge sveobuhvatne mirovisnke reforme, rekao je Peđa Grbin i u ime Kluba SDP-a zatražio stanku od 30 minuta.

Siguran sam da u tom roku ministar može doći iz bilo kojeg dijela Zagreba, rekao je, Grbin tumačeći kako Pavić, a ne državna tajnica Majda Burić, treba biti u sabornici i odgovarati na zastupnička pitanja.

Minisitru dajemo 13 minuta, određujemo stanku, poručio je potpredsjednik Sabora Milijan Brkić (HDZ).

U Ekvador izvoz skromnih 200 tisuća eura

Hrvatska je u 2016. s Ekvadorom ostvarila ukupnu robnu razmjenu od oko 16 milijuna eura, pri čemu je naš uvoz iznosio skromnih 200 tisuća eura, čulo se u ponedjeljak, prije zatražene stanke, u raspravi o prijedlogu da Sabor potvrdi Protokol o pristupanju uz Sporazum o trgovini između Europske unije i njezinih država članica, s jedne strane, i Kolumbije i Perua, s druge, kako bi se uzelo u obzir pristupanje Ekvadora.

Potvrđivanjem Protokola otvara se prostor za veći izvoz hrvatskih proizvoda u Ekvador uz niže carine i olakšani pristup tržištu čime će se ojačati i konkurentnost hrvatskog gospodarstva, što je od velikog značaja za hrvatske gospodarstvenike koji s Ekvadorom žele ostvariti značajniju robnu razmjenu, prenio je stav Odbora za vanjsku politiku njegov predsjednik Miro Kovač (HDZ).

U Ekvadoru živi oko četiri tisuće Hrvata i njihovih potomaka, ovaj trgovinski sporazum može poslužiti za jačanje odnosa sa Hrvatima koji žive u toj latinoametričkoj zemlji, dodaje Ivan Ćelić (HDZ).

(Hina)

Tagovi: grbin, sabor, sdp,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE