Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Lifestyle&Tech

Guns N’ Roses tuže pivnicu iz Colorada za kršenja autorskih prava zbog pive Guns N’ Rose

Bend smatra da će to zbuniti kupce koji bi mogli pomisliti da glazbena skupina surađuje s pivnicom

Objavljeno 11.05.2019
Tamara Lemajić

Popularni glam-rock bend Guns N’ Roses na sudu u Kaliforniji tužio je u petak pivnicu iz Colorada za kršenje autorskih prava zbog pive naziva Guns N’ Rose, jer smatra da će to zbuniti kupce koji bi mogli pomisliti da glazbena skupina surađuje s pivnicom.

U tužbi, Gunsi su naglasili da su pivo tog naziva nanosi  “nepopravljivu štetu” i to “njihovu ugledu, zaštitnom znaku i poštenoj poslovnoj praksi”.

Gunsi su poručili da pivnica “ne bi smjela nastaviti prodavati proizvod koji krši autorska prava niti trgovati na temelju ugleda glazbene skupine i slave bez njihove službene dozvole ili pristanka”.

U parničnom postupku potražuje isplatu štete i pravnih troškova.

Pivnica Oskar Blues, koja je dio Canarchy Craft Brewing Collective nije imala komentara na optužbe. Prethodno je pokušala brendirati ime Guns N’ Rose, ali nakon protivljenja glazbenika od tog poteza je odustala. Pivnica namjerava prodavati pivu do ožujka 2020. godine

Guns N’ Roses trenutno su na svjetskoj turneji otkako su se ponovno okupili 2016. godine, a članovi Slash i Duff McKagan poručili su da pišu pjesme za novi album, prvi nakon objave Chinese Democracy 2008. godine.

(Hina)

foto: Pixabay (ilustracija)

Tagovi: autorska prava, guns n roses, pivnica, pivo, tužba,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE