Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Sport

Hajduk želi kvalifikacije za EURO, a od HNS-a traži primjenu Zakona o sportu i reforme

Istovremeno, od HNS-a je zatražen i sastanak u Splitu na kojem bi Hajduk iznio svoje prijedloge s ciljem poboljšanja rada Saveza, a što bi trebalo biti u interesu svih dionika.

Objavljeno 07.12.2018
Marko Leskovar

Hajduk se je u petak očitovao na dopis iz Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) i iskazao interes za kandidaturom za odigravanje jedne kvalifikacijske utakmice hrvatske nogometne reprezentacije za EURO 2020. Radi se o susretima Hrvatske s Mađarskom ili Slovačkom, koji su predviđeni za listopad i studeni 2019. godine, objavljeno je na internetskom portalu Hajduka.

Istovremeno, od HNS-a je zatražen i sastanak u Splitu na kojem bi Hajduk iznio svoje prijedloge s ciljem poboljšanja rada Saveza, a što bi trebalo biti u interesu svih dionika.
 U dopisu je između ostaloga navedeno kako je za aktivan ulazak Hajduka u kreiranje ostalih aktivnosti nužno prihvatiti sljedeće četiri točke – implementaciju svih odredbi Zakona o sportu u rad HNS-a (na županijskoj i nacionalnoj razini) odmah i bez odgode, profesionalni angažman stranog povjerenika za suđenje na razdoblje od minimalno tri godine radi neovisne reforme sudačke organizacije i revalorizacije sudaca na svim razinama natjecanja, zatim vraćanje Udruge klubova Prve HNL kao voditelja natjecanja Prve lige (ili makar Plenuma klubova sa samostalnim odlučivanjem), te transparentne financijske izvještaje.
 Također, Hajduk traži transparentno definiranje kriterija za izbor na sve upravljačke funkcije i operativna tijela HNS-a s uključivanjem kriterija regionalne zastupljenosti u samostalni odabir predstavnika na razini regije (kroz suradnju županijskih saveza unutar pojedine regije), te izradu strategije nogometa do 31. prosinca 2019. i provođenje novih izbora za upravljačka tijela HNS-a nakon izrade strategije i implementacije svih odredbi Zakona o sportu.

Tagovi: euro, hajduk,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE