Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Sada ljeto

HAK: Pojačan promet na glavnim prometnicama i graničnim prijelazima

Vozačima se savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Objavljeno 14.07.2018
Alan Srčnik

Pojačan je promet na glavnim prometnicama i cestovnim graničnim prijelazima, osobito na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče u smjeru mora, A2 Zagreb-Macelj u smjeru Zagreba, Ličkoj magistrali (DC1), zagrebačkoj obilaznici iz smjera Jankomira i Buzina prema naplatnoj postaji Lučko. Na autocestama su česti zastoji u blizini odmorišta i čvorova kao i vožnja u pokretu na pojedinim dionicama, pa Hrvatski autoklub (HAK) poziva vozače na dodatan oprez.

Zbog prometne nesreće na 60. km autoceste A1 nakon odmorišta Vukova Gorica u smjeru mora vozi se suženim kolnikom u koloni od oko 8 km, javio je HAK u 7,30 sati.

Zbog pojačanog prometa kolone su: na zagrebačkoj obilaznici (A3) iz smjera Jankomira prema naplatnoj postaji Lučko kolona je oko 4 km, a iz smjera Ivanja Reke nema kolona; pred naplatom Goričan na autocesti A4 Goričan-Zagreeb u smjeru Zagreba kolona je oko 700 metara.

Vozi se usporeno uz ograničenje brzine na DC1 kod mjesta Deringaj, zbog prometne nezgode (vozi se naizmjence, jednim kolničkim trakom).

Kolnici su mjestimice vlažni i skliski u Lici. Magla smanjuje vidljivost na cestama u unutrašnjosti, a ima je i na autocestama: A1 između tunela Mala Kapela i Sveti Rok; A2 Zagreb-Macelj između Zaboka i Zaprešića; A6 Rijeka-Zagreb na mostu Bajer.

Vozačima se savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Ljetna zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona na pojedinim cestama u Istri i priobalju danas do 14,00 sati te u nedjelju od 12 do 23 sata.

Trajekti i katamarani plove prema plovidbenom redu, a moguće su gužve i čekanja na ukrcaj u pojedinim trajektnim pristaništima.

(Hina

Tagovi: ceste, hak,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE