Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Sada zima

HAK: Stanje na cestama

Zbog bure zatvorena državna cesta Maslenica-Zaton Obrovački

Objavljeno 11.01.2019
Lucija Tokić

Zbog jakog vjetra za sav promet zatvorena je državna cesta Maslenica-Zaton Obrovački (DC54), izvijestio je danas ujutro Hrvatski autoklub (HAK).

Samo za osobna vozila otvorene su autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak je državnim cestama preko Gračaca, Obrovca i Karina-DC50 i DC27), Jadranska magistrala DC8 između Karlobaga i Svete Marije Magdalene i Paški most.

Na Jadranskoj magistrali DC8 između Novog Vinodolskog i Karlobaga zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle, dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupinu vozila).

Snijeg otežava vožnju u Lici. Mokri su i skliski kolnici u većem dijelu zemlje, a zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima u unutrašnjosti. Vozače HAK upozorava da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i na put ne kreću bez zimske opreme.

Na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče je prometna nesreća između čvorova Jastrebarsko i Karlovac u smjeru Dubrovnika. Vozi se uz ograničenje brzine 60 kilometara na sat.

Na autocesti A3 Bregana-Lipovac je prometna nesreća poslije čvora Okučani u smjeru Bregane.

U prekidu su katamaranske linije: Pula – Zadar, Mali Lošinj-Cres-Rijeka i Novalja-Rab-Rijeka.

Na većini graničnih prijelaza nema dojava o dužim čekanjima.

foto: Pexels (ilustracija)

Tagovi: hak, promet, stanje na cestama,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

Vezane vijesti

Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE