Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Lifestyle&Tech

Hamburg šalje humanitarnu pomoć potresom pogođenim područjima u Hrvatskoj

"Vatrogasna služba grada Hamburga poslala je danas sisačkoj službi hitne pomoći jedno vozilo hitne službe"

Objavljeno 10.02.2021
Ivona Amidžić

Iz Hamburga je u utorak krenuo drugi kontingent pomoći ovog sjevernonjemačkog grada potresom pogođenim područjima u Hrvatskoj.

“Vatrogasna služba grada Hamburga poslala je danas sisačkoj službi hitne pomoći jedno vozilo hitne službe”, rekao je za Hinu generalni konzul Republike Hrvatske u Hamburgu Kristijan Tušek.

Kako je nadalje rekao, prijevoz vozila hitne pomoći iz Hamburga za Sisak su financirali hrvatski poduzetnici iz Hamburga.

U ponedjeljak je u Logističkom centru civilne pomoći u Jastrebarskom istovaren prvi kontingent humanitarne pomoći koji je prije nekoliko dana krenuo iz Hamburga.

Grad Hamburg je reagirajući na poziv za pomoć poslao konvoj humanitarne pomoći sa šatorima, higijenskim potrepštinama, transformatorima i ostalim potrepštinama.

Gradonačelnik grada-savezne pokrajine Hamburga Peter Tschentscher (Socijaldemokratska stranka Njemačke SPD) je izrazio svoju solidarnost s građanima u potresom pogođenim područjima Hrvatske.

“Hamburg pomaže našeg europskog susjeda u ovom teškom trenutku”, rekao je gradonačelnik Tschenscher, kako je priopćio Senat grada Hamburga.

Generalni konzul RH se zahvalio Senatu grada Hamburga, hrvatskim poduzetnicima u ovom gradu te članovima inicijative hrvatskih iseljenika “Hamburg pomaže Hrvatskoj”, koji su, kako je rekao, svojim radom i donacijama pomogli realizaciju ovog projekta.

U priopćenju grada Hamburga se navodi kako su veze ovog grada s Hrvatskom jake između ostalog i zbog oko 7.000 građana Hamburga hrvatskog porijekla.

(Hina)

foto: unsplash

Tagovi: hamburg, pomoć, potres,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE