Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Black News

HE Dubrovnik: Vatra izbila na samom kraju tunela

Za trojicom djelatnika još uvijek se traga

Objavljeno 10.01.2019
Lucija Tokić

Načelnik dubrovačke policije Ivan Pavličević danas je izjavio novinarima da je u tijeku sanacija požarišta u Hidroelektrani (HE) Dubrovnik, vatra koju gase posebno osposobljeni vatrogasci izbila je na samom kraju tunela dugačkog oko 500 metara, a za trojicom od devet djelatnika koji su se u tom trenutku zatekli u HE još uvijek se traga.

“U tijeku je sanacija požarišta s obzirom da se radi o tunelu dugačkom oko 500 metara. Vatra je izbila na samom kraju tunela. Vatrogasci koji su posebno osposobljeni s posebnom opremom još uvijek gase požarište”, kazao je Pavličević novinarima.

Od devet djelatnika koji su se u tom trenutku zatekli u hidrocentrali šestorica su zadobila lakše tjelesne ozlijede.

Trojici je pružena liječnička pomoć na samom mjestu događaja, a trojica su upućena na daljnje pretrage i obradu u Opću bolnicu Dubrovnik. Za tri osobe još uvijek nema nikakvih informacija.

Trojica zaposlenika uzela zaštitnu opremu, pitanje je koliko može pomoći u ovakvoj situaciji

Pavličević je novinarima rekao da su hidrocentrala i zaposlenici bili obučeni kako postupati u slučaju izvanrednih situacija.

“Postoje razni planovi evakuacija i zaštitna oprema. Utvrđeno je da pojedini dijelovi zaštitne opreme nedostaju, što znači da su oni uzeli tu opremu i da se njome koriste. Naravno, pitanje je koliko je zaštitna oprema mogla pomoći u ovakvoj situaciji”, naglasio je.

Pavličević je rekao da je dojava o požaru u HE zaprimljena jutros u 9 sati putem Centra 112, a na mjesto događaja izašle su sve žurne službe – hitna pomoć, vatrogasci, policija i predstavnici općine Župa dubrovačka.

(Hina)

foto: Pexels (ilustracija)

Tagovi: dubrovnik, hidroelektrana, nesreća, požar,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE