Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Sada ljeto

HGSS: Dragi turisti – ‘guglajte’ BURA!

Dragi turisti, doći će do ozbiljnih promjena vremenskih uvjeta tijekom vikenda. Molimo Vas, ne uključujte 'berserk mode' i ne iskušavajte vrijeme - vele HGSS-ovci

Objavljeno 25.08.2018
Alan Srčnik

Hrvatska gorska služba spašavanja HGSS opet nasmijava – i brine! Znaju da ih možda čeka zahtjeva vikend, jer vrijeme se mijenja, a turista u neznanju još dosta.

Stoga su, u maniri ranijih objava, a kako bi privukli pozornost, na engleskom poslali komičnu, ali zapravo vrlo ozbiljnu poruku turistima.

– Dragi turisti, doći će do ozbiljnih promjena vremenskih uvjeta tijekom vikenda. Molimo Vas, ne uključujte ‘berserk mode’ (pretpostavljamo da govore o ‘modu’ u video igricama, a gdje se rapidno gubi vrijeme, ali je dobitak velik nap.a.) i ne iskušavajte vrijeme. Puno je bolje gledati vijesti, nego biti na vijestima. Obratite pozornost na vremenske uvjete. I zapamtite – ‘guglajte’ BURA! – napisali su iz HGSS-a, uz obavezni ‘hashtag flipflopmode’, čime se rugaju planinarima u japankama …

Razumije se, HGSS je spasio svakoga koga je mogao. I čine to volonterski. Predstavljaju istinske heroje za brojne koji se nađu u nevolji. I smiju se šaliti. Žele skrenuti pozornost, a kako bi ih što više ljudi pravovremeno poslušalo. Jer, u protivnom će oni izlagati živote opasnosti kako bi spasili ‘neposlušne’.

Tagovi: bura, HGSS, upozorenje turistima,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE