Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Sport

HNS: Cibalia bez licence za Drugu HNL

S obzirom na nepodmirena dugovanja prema bivšim igračima i trenerima, klub iz Vinkovaca će iduću sezonu provesti u 3. ligi

Objavljeno 25.05.2018
Alan Srčnik

ZAGREB, 25. svibnja 2018. (Hina) – Hrvatski je nogometni savez završio proces licenciranja za novu sezonu i prema njegovoj odluci Cibalia će od sljedeće godine igrati u Trećoj HNL jer nije dobila licencu za Drugu HNL, dok su Rudeš i istra dobili licence za Prvu HNL.

HNS-ova Komisija za licenciranje sastala se 21. svibnja i u žalbenom postupku izdala licence za natjecanja UEFA-e, Prvu i Drugu HNL. UEFA-inu licencu su dobili Dinamo, Hajduk, Inter, Lokomotiva, koja je prijavila stadion u Kranjčevićevoj kao svoj, Osijek, Rijeka i Slaven Belupo.

“Za dobivanje licence za UEFA-ina klupska natjecanja, natjecanja u Prvoj i Drugoj Hrvatskoj nogometnoj ligi tražitelj licence mora ispunjavati kriterije koji nose oznaku A i B iz pet skupina kriterija, a to su: sportski, infrastrukturni, administracije i stručnog osoblja, pravni i financijski”, stoji u dokumentu koji je objavljen na službenim stranicam hrvatskog nogometnog saveza.

Cibalia je ovu sezonu Prve HNL završila na posljednjem mjestu koje ih vodi u drugu ligu, ali s obzirom na nepodmirena dugovanja prema bivšim igračima i trenerima, klub iz Vinkovaca će iduću sezonu provesti u 3. ligi Istok.

Svi su ostali prvoligaši, kao i Gorica i Varaždin, koji možda postane prvoligaš, dobili su licencu. Gorica je prijavila Maksimir kao domaći stadion. Također ni RNK Split nije dobio licencu za Drugu HNL u koju su mogli ući preko dodatnih kvalifikacija pa ostaje u trećoj ligi. Dragovoljac, s kojim RNK Split trebao igrati te kvalifikacije, ostaje drugoligaš, a u Drugoj HNL igrat će i Zadar.

Rudeš, koji je ipak dobio licencu za Prvu HNL, bio je upitan zbog problema sa stadionom.

Istra je u posljednjem trenutku osigurala licencu za drugu HNL nakon što je s privatnim kapitalom u klub ušao Danko Končar.

(Hina)

Tagovi: hnk cibalia, hnl,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE