Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Black News

Horor na autocesti – u stravičnoj nesreći poginuo svjetski prvak na 400 m prepone

Njegov automobil naletio na rupu i počeo se stravično okretati... Bett je poginuo na licu mjesta

Objavljeno 08.08.2018
Antonela Verković

Vijest o pogibiji svjetskog prvaka na 400 m prepone Nicholasa Betta dodatno je šokantna jer je on još jučer živio svojim svakodnevnim životom i išao na razgovor s liječnikom zbog ozljede koju je zaradio u Asabi. Član kenijske reprezentacije Barnabas Korir išao je s njim u bolnicu u Nairobiju.

– Nesreća se dogodila nakon što je njegov automobil naletio na rupu i onda se počeo okretati. Bett je poginuo na licu mjesta – izjavio je za agenciju France Presse zapovjednik policije okruga Nandi Patrick Wambani.

Na svjetskom prvenstvu 2015. u Pekingu Nicholas Bett je postao prvi Kenijac koji je osvojio naslov prvaka na 400 m prepone uz nacionalni rekord (47.79). Nije mogao braniti naslov u Londonu dvije godine kasnije zbog ozljede.

Bett je sudjelovao početkom kolovoza na Afričkom atletskom prvenstvu u Asabi u Nigeriji otkud se vratio u ponedjeljak u Keniju s reprezentacijom. U Asabi nije nastupio u finalu na 400 m zbog bolova.

– Ovo je jako žalosno jer sam još jučer razgovarao s njim. Išao je na razgovor s liječnikom u bolnicu u Nairobiju zbog ozljede koju je zaradio u Asabi – izjavio je član kenijske reprezentacije Barnabas Korir.

(Hina)

Tagovi: Nicholas Bett, prometna nesreća,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE