Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

HRT: Doček Vatrenih praćen kao utakmica – 1,8 milijuna gledatelja

HRT je povratak viceprvaka svijeta pratio kroz posebno izdanje emisije Zabivaka, koristio se i helikopter, dronovi te oko 30 kamera kako bi se popratio svaki kilometar povratka naših heroja!

Objavljeno 17.07.2018
Antonela Verković

Spektakularan višesatni povratak  hrvatske nogometne reprezentacije u Zagreb  jučer je putem Prvog programa Hrvatske radiotelevizije (HRT-HTV1) pratilo čak 1.807.162 gledatelja (RCH),objavila je Hrvatska radiotelevizija.

Ovaj zahtjevni prijenos HRT je radio u vlastitoj produkciji, te je signal besplatno ustupio i ostalim nacionalnim televizijama.

HRT je, naime, povratak viceprvaka svijeta pratio kroz posebno izdanje emisije Zabivaka, koje je trajalo čak 9 sati i 42 minute, a za što uvjerljiviji prijenos koristio se i  helikopter, dronovi, te oko 30 kamera kako bi se popratio svaki kilometar povratka hrvatskih srebrnih nogometaša.

Pored toga, središnji Dnevnik HRT-a pratilo je čak 905.413 gledatelja (RCH), te je bio uvjerljivo najgledanija informativna emisija na svim nacionalnim televizijama.  Jučerašnje izdanje emisije Otvoreno također je imalo visoku gledanost od 539.758 ljudi (RCH). Također, zbog dočeka Vatrenih središnji Dnevnik je jučer iznimno počeo kasnije, odnosno u 22:04 sati.

O velikom zanimanju za prijenos govori i podatak kako je udio u gledanosti (SHR) Prvog programa HTV-a  jučer u uradnom terminu od 19 do 23 sata iznosio 51 posto, odnosno više od polovice svih onih koji su bili pred svojim malim ekranima.

 

(Hina)

Tagovi: doček vatrenih, HRT,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE