Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Lifestyle&Tech

Hrvati se preko Googla najviše zanimali za koronavirus i pripremu kruha

Pandemija je uzrokovala da aplikacija ePropusnice po količini pretraživanja u Hrvatskoj prestigne svjetski popularnu aplikaciju zoom

Objavljeno 16.12.2020
Ivona Amidžić

Koronavirus bio je najtraženiji pojam na tražilici Google u 2020. u Hrvatskoj pri čemu su se građani u kategoriji “recepti” najviše zanimali za pripremu kruha, priopćila je ta globalna tehnološka tvrtka.

Listu najtraženijih pojmova i uvid u najpopularnije trendove, Google je donio temeljem pretraživanja u Hrvatskoj tijekom 2020. koja će, kažu u toj kompaniji, ostati zapamćena po koronavirusu koji je utjecao na sve aspekte društvenog života i poslovanja.

Stoga ni ne čudi da su se na Googleu najviše pretraživali pojmovi vezani uz pandemiju covid-19 te očekivano pojam koronavirusa koji je cijeli svijet okrenuo naglavačke.

U vezi s time recept s najvećim brojem pretraživanja se odnosio na pripremu kruha s obzirom na to da su mnogi građani za vrijeme lockdowna usavršavali pekarske vještine.

Nestašica kvasca i dezinfekcijskih sredstava potaknula je ljude da se u pitanjima s “kako” najčešće zanimaju kako napraviti kvasac i sredstvo za dezinfekciju.

ePropusnice prestigle svjetski popularnu aplikaciju Zoom

Pandemija je uzrokovala da aplikacija ePropusnice koja je omogućavala kretanje za vrijeme lockdowna po količini pretraživanja u Hrvatskoj prestigne svjetski popularnu aplikaciju za videokomunikaciju zoom.

Također, za očekivati je bilo da će se platforme za „učenja na daljinu” naći na vrhu najpretraživanijih pojmova u Hrvatskoj, kažu u Googlu, koji ove godine obilježava 20. godišnjicu predstavljanja najtraženijih pojmova, objavljujući stotine listi u više od 70 zemalja diljem svijeta.

Potres 5,3 po Richteru koji je ove godine pogodio Zagreb i okolicu imao je najviše pretraživanja među događanjima.

Nakon koronavirusa najčešće pretraživani pojmovi u Hrvatskoj bili su Google Classroom, Office 365 za škole, potres Zagreb i Kobe Bryant, ePropusnica, izbori SAD, DIP, Joe Biden i masoni.

Među najčešće pretraživanim receptima nakon kruha su palačinke, a slijede dalgona kava recept, musaka, pizza i ćufte.

Nakon ePropusnica, najčešće pretraživane aplikacije bile su Zoom, Andrija i SuperSport te aplikacija za banke, dok je na sedmom mjestu aplikacija za potres.

Kako se moli krunica i kako manje misliti među među prvih deset “kako”

U najčešće pretraživano „kako“, bili su kako napraviti kvasac, kako napraviti sredstvo za dezinfekciju, kako do e-Propusnice, kako napraviti masku, kako nastaje potres, kako se moli krunica, kako ispeći kruh, kako izbijeliti jaja, kako glasati, kako manje misliti.

Uz zagrebački potresa najčešće pretraživana događanja bili su izbori u SAD-u.

Najčešće pretraživane TV serije bile su La Casa de Papel, Ljubav osvetnika, Drugo ime ljubavi.

Google u svakoj kategoriji objavljuje po deset najtraženijih pojmova, što je dostupno na linku.

(Hina)

foto: unsplash

Tagovi: 2020., Google, Hrvati, koronavirus, kruh, recepti, tražilica,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE