Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Best choice

Hrvatska liga protiv raka daruje onkološkim bolesnicima vizire KoronaProtekt

Pamučne maske nemaju značajan zaštitni učinak na koronavirus

Objavljeno 07.04.2020
Ivona Amidžić

Hrvatska liga protiv raka izvijestila je kako će onkološkim bolesnicima koji moraju odlaziti na liječenje ili kontrolne preglede u povodu Svjetskog dana zdravlja darovati KoronaProtekt vizire, zaštitnu masku koja prekriva cijelo lice.

“Strah onkoloških pacijenata postao je još veći kada su saznali da pamučne maske koje su s mukom nabavili nemaju značajan zaštitni učinak na koronavirus. Vjerujem da će ova donacija svakako umanjiti njihov strah jer nošenje KoronaProtekt vizira značajno poboljšava zaštitu cijelog lica od infekcije koronavirusa”, kaže predsjednik Lige Damir Eljuga,

Onkološki bolesnici članovi Lige mogu se javiti u tajništvo udruge na e-mail info@hlpr.hr

“Ovom donacijom želimo pomoći pacijentima da ne odustaju od odlaska na naručene kontrolne preglede ili planirana liječenja. Ukoliko time pomognemo u spašavanju barem jednog života, naš cilj je ispunjen”, kazao je je Dragan Hrvoj iz tvrtke Rein,d.o.o., koja proizvodi vizire.

Svake godine u Hrvatskoj od raznih vrsta raka oboli više od 22.000 ljudi, a umre njih više od 14.000 što našu zemlju svrstava visoko u Europi po stopi smrtnosti od zloćudnih bolesti.

Pandemija koronavirusa i opterećenje zdravstvenog sustava u proteklih mjesec dana uvelike su otežali otkrivanje broja novoboljelih od raka i značajno smanjili pravovremeno liječenje oboljelih.

Pacijenti koju boluju od raka u povećanom su riziku od moguće infekcije jer je većina njih već obavila agresivne oblike liječenja, kao što su kemoterapija i zračenje, pa su zbog toga u velikom strahu i najčešće se ne odazivaju na kontrolne preglede ili odbijaju predložene oblike liječenja, navode iz Hrvatske lige protiv raka.

(Hina)

Tagovi: hrvatska liga protiv raka, koronavirus, onkologija, onkološki bolesnici, rak, viziri,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE