Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Lokalne vijesti

Hrvatska vojska pomaže u pripremi terena za održavanje “EPSO 2021” u Osijeku

Ovo je jedina streljana za sportsko streljaštvo koja postoji na našem prostoru i prostoru susjednih država...

Objavljeno 15.03.2021
Ivona Amidžić

Na streljani Pampas u Osijeku pripadnici Inženjerijske bojne GOMBR-e sudjeluju u pripremi terena za održavanje Europskog prvenstva u streljaštvu “EPSO 2021”

Ministar obrane Republike Hrvatske Mario Banožić, župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić i predsjednik Hrvatskog streljačkog saveza Hubert Kišpal zajedno sa suradnicima obišli su u ponedjeljak, 15. ožujka 2021. godine inženjerijske radove Oružanih snaga Republike Hrvatske u potpori organizacije Europskog prvenstva u streljaštvu “EPSO 2021” na streljani Pampas u Osijeku.

Ministar obrane Mario Banožić rekao je kako Hrvatska vojska već deveti dan radi na pripremi terena u potpori organizacije Europskog prvenstva u streljaštvu “EPSO 2021” u Osijeku koje će se održati u svibnju i lipnju ove godine.

“Hrvatska vojska angažirana je na pripremi terena za buduće prvenstvo”, istaknuo je ministar Banožić te izrazio zadovoljstvo napretkom radova, kao i suradnjom svih sudionika.

“Siguran sam da će se suradnja i nakon ovih građevinskih radova između Ministarstva obrane, Streljačkog saveza, Osječko-baranjske županije i Grada Osijeka nastaviti i u idućem razdoblju i da ćemo dati svoj doprinos i na samom održavanju Europskoga prvenstva”, rekao je ministar obrane.

Župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić je istaknuo kako je ovo jedina streljana za sportsko streljaštvo koja postoji na našem prostoru i prostoru susjednih država, tako da se sport i turizam u ovom smislu mogu jako dobro spojiti.

“Veliki broj natjecatelja i gostiju, svjetskih i europskih televizija će pratiti streljaštvo i ovo prvenstvo, što je dobra prilika za brendiranje Osijeka, Osječko-baranjske županije i cijele Hrvatske”, poručio je župan Anušić.

Predsjednik Hrvatskog streljačkog saveza Hubert Kišpal zahvalio je ministru Banožiću na angažmanu oko organizacije Europskog prvenstva.

“Bez MORH-a mi ove radove ne bismo mogli izvesti. Nadam se zapravo da je ovo početak jedne dugoročne i plodonosne suradnje. Svakako, radit ćemo i dalje na promicanju hrvatskog streljaštva i mislim da ćemo imati velebno natjecanje s puno učesnika”, rekao je Kišpal.

Na radovima na streljani Pampas angažirano je 16 pripadnika Inženjerijske bojne Gardijske oklopno-mehanizirane brigade Hrvatske kopnene vojske sa strojevima.

foto: Mihael Šilac (OsijekNews)

Tagovi: epso 2021, europsko prvenstvo u streljaštvu, hrvatska vojska, HV, ministar banožić, Osijek, pampas, radovi,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE