Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Best choice

Hrvatski audiovizualni centar pripremio online maraton kratkometražnog filma

Do 6. siječnja filmovi će se moći besplatno pogledati online na web stranici HAVC-a

Objavljeno 28.12.2020
Ivona Amidžić

Hrvatski audiovizualni centar (HAVC) u povodu božićnih i novogodišnjih blagdana daruje izbor iz ovogodišnjeg, 8. Maratona kratkometražnog filma koji je upravo obišao nezavisna kina diljem Hrvatske, a od 25. prosinca do 6. siječnja moći će se besplatno pogledati i online.

“Na taj način svi koji su ‘maratonce’ propustili pogledati u kinodvoranama, u filmovima mogu uživati iz topline vlastitoga doma, u šest domaćih i devet europskih naslova”, kažu iz HAVC-a.

Prikazat će se višestruko nagrađivani studentski film “Južno voće” Josipa Lukića, animirana dokufikcija “Mikrokazeta – najmanja kazeta koju sam ikad vidio” Igora Bezinovića i Ivane Pipal, dokumentarni film “Osoba” Sunčice Ane Veldić koji je osvojio posebno priznanje na Corona Short Film Festivalu.

Tu su je i animirani “Neobična kupka gospodina Otmara” Nike Radasa, dobitnik nagrade Oktavijan za najbolji animirani film 2019. godine, te Nagrade Zlatna uljanica za promicanje etičkih vrijednosti na filmu, također na prošlogodišnjim Danima hrvatskog filma.

U programu je i pobjednik ovogodišnjeg Liburnia film festivala “Porvenir” Renate Poljak, koji je također prikazan i na Međunarodnom festivalu kratkometražnog filma u Oberhausenu, te animirani film “Pustolovine Glorije Scott – Umorstvo u katedrali” Matije Pisačića i Tvrtka Rašpolića.

Mali europski maratonci je blok filmova namijenjen djeci s devet naslova autora iz Njemačke, Litve, Švicarske, Irske, Nizozemske, Portugala i Ujedinjenog Kraljevstva koji čine presjek bogate europske proizvodnje kratkometražnog filma.

U tom međunarodnom bloku moći će se pogledati i zapažen hrvatski animirani film “Kuc-kuc” Ivane Guljašević Kuman.

Program je ostvaren uz pomoć organizacije Short Circuit koja je osigurala izbor europskih naslova.

(Hina)

foto: screenshot

Tagovi: besplatno, blagdani, filmovi, filmski maraton, havc, online, projekcije,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE