Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Viralno

Hrvatski inovatori sudjelovali na Međunarodnoj izložbi inovacija IWIS u Poljskoj

Na najvećem sajmu inovacija u Poljskoj predstavilo se više od 200 inovatora iz 15 zemalja svijeta. Posebnu pažnju privlačile su inovacije istraživačkih institucija, tehnoloških sveučilišta te inovativnih poduzeća i pojedinaca.

Objavljeno 18.12.2023
Dorotea Hajduković

U organizaciji Hrvatske zajednice inovatora hrvatski su inovatori sudjelovali na 17. međunarodnom sajmu inovacija IWIS 2023. koji se održao od 12. – 14. prosinca 2023. u gradu Varšavi u Poljskoj. Na najvećem sajmu inovacija u Poljskoj predstavilo se više od 200 inovatora iz 15 zemalja svijeta. Posebnu pažnju privlačile su inovacije istraživačkih institucija, tehnoloških sveučilišta te inovativnih poduzeća i pojedinaca.

Hrvatski su inovatori ostvarili odlične rezultate osvojivši 2 brončane, 3 srebrne i 2 zlatne medalje.

Brončanim medaljama su nagrađene inovacije „Sigurna zebra“ inovatora Ivice Lukača te „Echo device“ učenika Srednje strukovne škole iz Samobora Erika Brauna, Luke Galunića i Gabrijela Dumbovića.

Srebrne medalje su osvojile splitske inovacije „Puntar Light B22d“ inovatora Borisa Ukića, „Smart Card“ inovatora Nikole Čizmića i Mirka Bajte te inovacija „Sidro s pomičnim krakovima“ inovatora Jadrana i Ivice Pivačić.

Dvije zlatne medalje osvojile su inovacije „Modul block“ građevinski blokovi koji se koriste za pojačanje infrastrukture, termalnu i zvučnu izolaciju te otpornost na direktno izlaganje vatre inovativne tvrtke StiroDom engineering d.o.o. te inovacija „CONNEKT – The world’s first smart, modular plug and play system” rješenje za pametne instalacije koje rade preko wi-fi mreže inovatora Lovre Stipanovića i Josipa Oroza.

Na sajmu osim brojnih inovacija bila predstavljena i kemijsko-tehnološka dostignuća poljskih znanstvenika i inovatora zajedno sa prezentacijom Ministarstva obrane sa predstavljanjem virtualnog taktičkog borbenog sustava za simulacije i treniranje poljske vojske.

U sklopu sajma članovi Hrvatske zajednice inovatora su potpisali i Sporazum o suradnji sa predstavnicima Latvijske asocijacije inovatora s kojima je ujedno dogovorena i buduća suradnja.

Tagovi: inovatori, IWIS 2023, poljska, varšava,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE