Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Sport

HRVATSKI PREMIER TENIS – Jedinstveni sportski događaj s humanitarnim ciljem

Jedan grad, četiri dana i dvadeset igrača u misiji zajedništva i humanosti

Objavljeno 21.05.2020
Ivona Amidžić

Sportski događaji su oduvijek uživali veliku popularnost. Osim povećanja broja posjetitelja, u zadnjih nekoliko godina, porastao je i broj gledatelja sporta putem medija.

Mnogi će se složiti da sport spaja ljude, stvara osjećaj ponosa prema vlastitoj zajednici i domovini te ostavlja velik trag i najljepša sjećanja svim generacijama. Ovaj je period bio poprilično neizvjestan za igrače svih sportova pa tako i za tenis. Turniri su odgođeni ili otkazani, a sportaši su većinom provodili vrijeme u krugu svojih obitelji, nadajući se što skorijem povratku na njima omiljene terene.

„Vrlo sam uzbuđena što ćemo se svi zajedno ponovno natjecati, ali i početi podizati formu za skori početak WTA i ATP Tour-a. Vjerujem kako će i gledanost ovog posebnog događaja biti velika, a najviše sam ponosna što ću kao, na neki način i ambasadorica kontinentalnog turizma Osječko-baranjske županije, biti i domaćin ovog jedinstvenog turnira”, priznaje tenisačica i FED CUP reprezentativka, Donna Vekić.

Događaj pod nazivom Hrvatski Premier Tenis pod sloganom #pokrenimotenis, dokaz je koliko zdrava inicijativa i ljubav prema određenom sportu, u ovom slučaju tenisu, može puno.

Realizacija ovog događaja, u vrijeme kada su svi sportski događaji suspendirani, nudi mogućnost svim obožavateljima sporta, da makar preko malih ekrana dožive čaroliju teniskog terena i to od strane 20 hrvatskih tenisača i tenisačica.

Oni su redom:

Marin Čilić, Borna Čorić, Nikola Mektić, Ivan Dodig, Borna Gojo, Franko Škugor, Nino Serdarušić, Duje Ajduković, Donna Vekić, Ana Konjuh, Jana Fett, Lea Bošković, Tena Lukas, Tereza Mrdeža, Antonia Ružić i Iva Primorac.

Također, ovom događaju će prisustvovati i legende hrvatskog tenisa poput Ive Majoli, Gorana Ivaniševića, Jelene Kostanić Tošić i Gorana Prpića, koji će i svojom igrom dodatno oplemeniti ovaj hvalevrijedan događaj.

Osim promicanja hrvatskog tenisa i igrača, ovaj događaj ima humanitarni karakter, točnije, sastavni dio projekta je velike humanitarna akcija pod nazivom “HRVATSKA I TENIS PROTIV COVID-19”.

Akcija će se provoditi u dva seta, prvi set je zamišljen kao prikupljanje sredstava do početka eventa te set za vrijeme eventa i live prijenosa za vrijeme kojeg će gledatelji svojim pozivima moći donirati novac. Cilj je kroz dva seta humanitarne akcije osigurati znatna financijska sredstva, koja će biti donirana projektu hrvatskih znanstvenika na istraživanju virusa, te pronalaženju cjepiva i lijeka protiv COVID-19.

Hrvatski Premier Tenis održat će se u Osijeku od 4. do 7. lipnja 2020.

Radi trenutne situacije, svih 20 sudionika, igrat će tenis bez gledatelja, točnije pred praznim tribinama, a cijeli će događaj biti medijski popraćen. Naime, svi gledatelji će preko malih ekrana moći pratiti događaj zahvaljujući HRT-u i to na više platformi. Bez obzira što će tribine biti prazne, važno je naglasiti da će se poštivati propisane epidemiološke mjere.

„Nakon Donnine inicijative, a s obzirom na dobro poznavanje raspoloženja većine tenisača u ovim zahtjevnim vremenima epidemije, odlučili smo organizirati jedinstveni teniski spektakl u Osijeku pod pokroviteljstvom Osječko-baranjske županije i Hrvatskog teniskog saveza. Hvala svima koji su podržali zahtjevnu organizaciju u ova vremena. Svim sudionicima obećavamo veliko gostoprimstvo, a gledateljima putem HRT-a, vrhunski tenis”, dodaje Igor Vekić, ECM Global d.o.o..

Ovo je definitivno događaj koji osim svog humanitarnog aspekta, povezuje igrače, promiče hrvatski sport i Osječko-baranjsku županiju te sve njezine ljepote i blagodati. Inicijativa poput ove, daje vjetar u leđa, vraća vjeru u život i budućnost te što je najvažnije, potiče na hrabrost i borbu pa čak i onda kada je stvarnost neizvjesna.

Tagovi: #pokrenimotenis, Hrvatski Premier Tenis, humanitarni, sport, tenis,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE