Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Sport

Hrvatskoj reprezentaciji ekipno srebro i čak 11 pojedinačnih medalja

Hrvatska gimnastička reprezentacija na 14. Memorijalnom međunarodnom turniru „Laza Krstić i Marica Dželatović“, Novi Sad, 8. - 10. 12. 2023.

Objavljeno 11.12.2023
Dorotea Hajduković

Hrvatska reprezentacija u ženskoj sportskoj gimnastici osvojila je ekipno srebro i čak 11 pojedinačnih  medalja posljednjeg dana 14. Memorijalnog turnira „Laza Krstić i Marica Dželatović“ kojemu je posljednja tri dana domaćin bio Novi Sad.

Nakon što su u petak srebrne višebojske medalje osvojile kadetkinja (kategorija I) Dora Žuljević (GK Gimko) i mlađa juniorka Mia Gašparin u kategoriji II (GK Dubrava), ove djevojke pojačane s Leom Kapular (GK Salto Zadar) koja je jučer bila 5. višebojka u kategoriji III, osvojile su ekipno srebro u apsolutnoj konkurenciji.

U pojedinačnim finalima najmlađe kategorije I, Lotta Kalinski (AGK Stellae) bila je zlatna, a Dora Žuljević brončana na preskoku. Žuljević je pozlatila tlo, na gredi bila srebrna, baš kao i na dvovisinskim ručama gdje je Kalinski osvojila broncu.

U kategoriji II Mia Gašparin osvojila je zlato na dvovisinskim ručama te srebro na preskoku, dok je njezina klupska kolegica iz GK Dubrava Eva Makek bila brončana na istoj spravi.

Gala Juradin (GK Marjan) u premijernom nastupu za hrvatsku reprezentaciju osvojila je zlato na dvovisinskim ručama kategorije III, a na ovoj spravi Lea Kapular bila je srebrna.

U Novom Sadu jučer je u pojedinačnim finalima nastupilo i niz drugih hrvatskih gimnastičara i reprezentativaca, ali ovaj put za svoje klubove.

Tako je apsolutnu dominaciju na konju s hvataljkama pokazao naš seniorski reprezentativac iz GK Vindije, Mateo Žugec koji je slavio s odličnih 14.000 (start 5.3) ispred srebrnog Liama Rabića iz ZTD Hrvatski Sokol (12.450; 4.8). Nakon jako dobre izvedbe u kvalifikacijama, Teo Bartolec (GK Vindija) imao je još jedan odličan nastup i u finalu u kojem je osvojio zlato na tlu sa 13.433.

Gimnastičari ZTD Hrvatski sokol osvojili su medalje na konju s hvataljkama u još tri kategorije – Davor Stipac (kategorija IV) je brončani, Toma Bodrožić (kategorija III) zlatni, a Borna Baltić (kategorija II) srebrni.

Kod djevojaka, u seniorskoj konkurenciji (kategorija IV) reprezentativka iz GK Rijeke Nika Kukuljan Frleta nakon zlata u višeboju, osvojila je i ono na preskoku te bila brončana na dvovisinskim ručama. Erin Bakran (GK Dubrava) srebrna je na gredi, a Nora Marasović Rossi (GK Split) brončana na tlu. U juniorskoj kategoriji III Antea Šikić-Kaučič (ZTD Hrvatski Sokol) srebrna je na tlu, a u kategoriji II Nera Đurić (GK Sokol Karlovac) brončana na istoj spravi.

Tagovi: gimnastika, hrvatska reprezentacija, Memorijalni turnir Laza Krstić i Marica Dželatović, novi sad,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE