Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Lifestyle&Tech

HZJZ: Jučer se prvom dozom cijepilo 15.204 građana

Tako veliki broj prvih doza zabilježen je posljednji put u prvoj polovici lipnja

Objavljeno 10.11.2021
Ivona Amidžić

U utorak se prvom dozom cjepiva protiv covida-19 u Hrvatskoj cijepilo 15.204 osoba, a ukupno je utrošeno 24.505 doza cjepiva, što nije zabilježeno od lipnja, odnosno srpnja ove godine, izvijestio je u srijedu Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ).

Tako veliki broj prvih doza zabilježen je posljednji put u prvoj polovici lipnja i to 10. lipnja kada se 16.258 građana odlučilo na prvu dozu. Dana 11. lipnja cijepilo se 11.259 građana nakon čega je broj prvih doza ipak bio manji.

Kad je riječ o ukupno potrošenim dozama u jednom danu, tako veliki broj nije zabilježen od prve polovice srpnja, konkretno od 8. srpnja kada je utrošeno 28.640 doza,  dok je idućeg dana 9. srpnja zabilježeno 23.812 doza.

“Možemo zaključiti da su se nakon ljetne stanke građani odlučili na cijepljenje u većem broju. Sretni smo zbog takve odluke građana, kako zbog onih koji su se odlučili na prvu dozu, tako i zbog onih koji su se odlučili na drugu i treću odnosno dodatnu dozu”, izjavio je ravnatelj HZJZ-a  Krunoslav Capak.

“Nakon godine i pol života u pandemiji svima, jasno je da je izlaz u cijepljenju. Samo cijepljenjem možemo održati naša radna mjesta a našu djecu u školskim klupama”, kazao je.

(Hina)

foto: unsplash

Tagovi: cijepljenje, cjepivo, građani, veliki broj,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE