Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Gospodarstvo

Iako je dan bez suviše sunca, mi već maštamo o plaži! Evo savjeta za ljetovanje …

Kad imaš stresan dan, samo pomisliš - „još samo toliko dana do plaže“ i nekako ti je odmah lakše ... :)

Objavljeno 07.05.2019
Antonela Verković

Što raditi na hladan, kišni dan osim zavući se pod toplu dekicu i piti topli napitak? Planirati ljetovanje, dakako! Ove niske temperature i padaline s nama su još samo kratko, kaže prognoza, a bez obzira na prognozu ne možemo ignorirati činjenicu da smo već u svibnju – ljeto samo što nije pokucalo na vrata! – piše za portal MojaAkcija.hr Antonela Verković.

Posla vam je već preko glave, ne znate gdje biste se okrenuli od obaveza? Vjerojatno da, svima nam je tako … Ono što nas tješi jest godišnji odmor koji se bliži, jeste li ga već počeli planirati, imate li sve osmišljeno?

Ukoliko vas hvata panika jer još nemate ništa u planu, donosimo vam nekoliko savjeta …

Jeftino ljetovanje uz malo odricanja i planiranje

Ljeto, odnosno godišnji odmor možemo provesti negdje na moru bez obzira na tešku financijsku situaciju, no potrebno je malo odricanja i planiranja. Naravno, ovisno o vašim financijskim mogućnostima, ljetovanje možete provesti na Hrvatskoj obali, u Hrvatskom zagorju, lici ili negdje van granica lijepe naše. Ljetovanje izvan turističke sezone (prije 15.07. i poslije 28.08.) može biti i 50% jeftinije. Samo, rezervirajte smještaj i isplanirajte što prije jer kad krene gužva i navala turista, cijene će samo rasti … – piše za portal MojaAkcija.hr Antonela Verković.

Uštedite dodatno

Provjerite što od potrebnih stvari kao što su odjeća, obuća, ručnici, kreme za sunčanje, i ostalo, imate kod kuće od prošle sezone kako nebi nepotrebno trošili novac. Skupi hoteli sa 4 ili 5 zvjezdica ne moraju biti jedina garancija ugodnog odmora, potražite jeftiniji privatni smještaj ili se raspitajte kod svojih rođaka ukoliko netko posjeduje kuću ili vikendicu na moru. Još jedan savjet kako uštedjeti je da cijelo putovanje i ljetovanje oragnizirate sami bez agencija koje se time bave, kako biste dodatno uštedjeli za neke druge stvari. Odlučite se krenuti na put sredinom tjedna kada nema gužvi i pripazite da ne preopteretite svoje prijevozno sredstvo kako bi bila manja potrošnja goriva.

Sve se to može ‘pokrpati’

Što se tiče planiranja puta ona ovisi o mjestu odnosno zemlji u kojoj namjeravate ljetovati. Ukoliko ste odlučili ljetovati na Jadranu prilikom planiranja puta informirajte se o duljini puta, odnosno koliko će vam trebati goriva za put, isto tako o cijeni cestarina, te o gustoći prometa tj. gužvi na auto cestama. S obzirom na to da su tijekom ljeta naše autoceste prepune turista isplanirajte moguće rute alternativnim putem, koji može biti brži i jeftiniji način putovanja, ali i puno zanimljiviji od autoceste.

Ukoliko putujete u inozemstvo vrlo je važno da se informirate o kulturi i običajima zemlje u koju putujete, te koje sve turističke destinacije možete posjetiti – piše za portal MojaAkcija.hr Antonela Verković.

Cijena najpovoljnijeg tjednog hotelskog aranžmana po osobi iznosi 2.000 kuna. Međutim, s recesijom su se pojavile i akcije koje obiteljima nude besplatno ljetovanje za djecu do 12 godina.

Iako hotel omogućuje bezbrižan odmor, bez kuhanja i spremanja, domaći turisti sve se više odlučuju upravo za privatni smještaj. Čak se sve više hrvatskih obitelji spaja i zajednički unajmljuje apartmane. U njima sami kuhaju i tako umanjuju još jedan veliki ljetni izdatak – cijenu hrane.

Umjesto u malim lokalnim prodavaonicama, na Jadranu bi se hrana trebala kupovati u supermarketrima.

Uštedjeti se može i na još nekoliko skupih sitnica. Sigurno nitko neće primijetiti ako se na plaži pojavite u prošlogodišnjem kupaćem kostimu… – piše za portal MojaAkcija.hr Antonela Verković.

Veselimo se već sad!

Sreća ne traje samo tih nekoliko dana koliko smo na putu, jer već samo planiranje putovanja donosi osmijeh. Planiranje znači nadu, a s nadom je čovjeku lakše živjeti. Kad imaš stresan dan, pomisliš na „još samo toliko dana do plaže“ i nekako ti je odmah lakše. U pauzama od stresa planiraš što ćete na destinaciji raditi, na koje izlete ići, gdje ćete možda nešto pojesti…Sve to čovjeka odvuče iz depresije i stresnih situacija. 🙂

 

Tagovi: ljetovanje, Moja Akcija, MojaAkcija,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE

Close