Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Sada ljeto

Iako niste bili na Pula film festivalu – evo prilike za gledanje filmskih hitova

Uz besplatan ulaz za posjetitelje u Kinu MSU u Zagrebu od utorka se prikazuje program "Pula u Zagrebu" s izborom filmova i serija predstavljenih na nedavno završenom, 65. izdanju Pulskog filmskog festivala.

Objavljeno 24.07.2018
Antonela Verković

Ljeto u Zagrebu već je samo po sebi bogato kulturnim događajima, a MSU ga sada dodatno obogaćuje. Pula film festival spektakl je već dugi niz, a ni ova nije iznimka. Neke filmske hitove već smo pohvalili , a evo i prilike da se i sami uvjerite i procijenite vaš favorit.

Uz besplatan ulaz za posjetitelje u Kinu MSU u Zagrebu od utorka se prikazuje program “Pula u Zagrebu” s izborom filmova i serija predstavljenih na nedavno završenom, 65. izdanju Pulskog filmskog festivala.

Do 29. srpnja prikazat će se filmovi “Žaba” i “Do kraja smrti”, epizode dviju dramskih serija, “Novine” i “Crno-bijeli svijet” te dva dokumentarna serijala, “Betonski spavači” i “Varoški Amarcord”.

PROGRAM – FILMOVI

Program otvara film “Do kraja smrti” Anđela Jurkasa, koji se najavljuje kao “ljubavna drama mozaične strukture isprepletenih ljudskih odnosa u potrazi za ljubavlju, srećom, opraštanjem i značenju floskule ‘i živjeli su sretno do kraja života'”.

U filmu glume Leon Lučev, Nikša Butijer, Luka Dragić, Borko Perić, Mislav Čavajda, Žarko Savić, Judita Franković Brdar, Nera Stipičević, Lana Gojak, Tara Rosandić, Jelena Veljača, Bojana Gregorić Vejzović, Rada Mrkšić.

Anđelo Jurkas hrvatski je redatelj, pisac, glazbenik i autor prve debitantske trilogije u povijesti dugometražnog igranog filma u Hrvatskoj i regiji, s filmovima “Zbog tebe” (2016), “Fuck Off I Love You” (2017) i “Happy End” (2018).

PROGRAM – SERIJE

Zagrebačka publika imat će priliku vidjeti i prvu epizodu treće sezone televizijske serije “Crno-bijeli svijet”, pod nazivom “Skriven iza lažnih imena”. Nova sezona smještena je u 1983. i 1984. godinu i kroz prizmu svakodnevnog života, popularne kulture i već poznatih likova prati postupni raspad socijalizma, usred privredne krize, Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu, izbora za Miss Jugoslavije, satova aerobika i prvih računalnih tečajeva.

Program donosi i prvu epizodu druge sezone serije “Novine”, političkog trilera u režiji Dalibora Matanića, u kojemu borba dvojice predsjedničkih kandidata za pobjedu na izborima razotkriva mračne političke zakulisne igre.

“Novine” su prva TV-serija na nekom slavenskom jeziku koju je Netflix otkupio za globalnu distribuciju.

Iz druge sezone dokumentarnog serijala o modernoj arhitekturi u Hrvatskoj i regiji, “Betonski spavači”, prikazat će se treća epizoda “Split – između plana i kaosa” Saše Bana.

Publika će imati priliku vidjeti i prvu priču iz četiriju dalmatinskih varoši u seriji “Varoški Amarcord” u režiji Ivana Živkovića Žike i Zvonimira Rumboldta, posvećenu Šibeniku. Serija će iz perspektive živopisnih lokalnih legendi predstaviti još Split, Zadar i Sinj.

Zagrebačko predstavljanje ovogodišnje Pule u nedjelju zatvara bosansko-hercegovački film “Žaba” Elmira Jukića, o ratnom veteranu koji radi u brijačnici i pokušava živjeti normalno, unatoč prošlosti i PTSP-a.

(Hina)

Tagovi: film, MSU, Pula film festival, serija, zagreb,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE