Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Black News

Incident u Tehničkoj školi Čakovec; MZO traži očitovanje

Na slučaj je reagiralo i Ministarstvo znanosti i obrazovanja poručivši da je "škola mjesto nulte tolerancije na bilo koji oblik nasilja".

Objavljeno 05.12.2018
Marko Leskovar

U Tehničkoj školi Čakovec u utorak se dogodio incident u kojemu je profesor navodno udario učenika koji ga je provocirao, zbog čega je pozvana i policija, a na incident je reagiralo i Ministarstvo znanosti i obrazovanja zatraživši očitovanje i stavivši školi na raspolaganje krizni tim za psihološko savjetovanje.

Ravnatelj Tehničke škole Dražen Blažeka potvrdio je da se “jučer u popodnevnoj smjeni dogodio incident u jednom razrednom odjeljenju”, istaknuvši da je “na neprimjereno i neprihvatljivo provociranje učenika došlo do neprimjerene i neprihvatljive reakcije profesora”.

Kako se neslužbeno doznaje, učenici su tijekom sata kredom gađali profesora koji im je bio okrenut leđima, a kada se okrenuo, jednog je učenika odgurnuo, a drugoga vrijeđao i pljusno.

Slučaj je prijavljen policiji, a glasnogovornik PU međimurske Nenad Risek rekao je da “PU međimurska provjerava navode iz anonimne prijave građana o tom događaju”, dodavši da zbog zaštite maloljetnika u ovakvim osjetljivim slučajevima policija ne daje detalje o događaju.

Na slučaj je reagiralo i Ministarstvo znanosti i obrazovanja poručivši da je “škola mjesto nulte tolerancije na bilo koji oblik nasilja”.

Ministarstvo je, kako se ističe u priopćenju, kontaktiralo školu kako bi dobilo punu informaciju te zatražilo hitno očitovanje, a spreman je i krizni tim za psihološko savjetovanje koji u svakom trenutku može biti na raspolaganju školi ako ga škola zatraži.

Tagovi: čakovec, incident, škola,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE