Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Black News

Internetskom prijevarom za 50.000 kuna ostećen 24-godišnji Karlovčanin

Mladić je prijavio da je putem Interneta pronašao i kontaktirao tvrtku za prodaju rabljenih vozila u Engleskoj

Objavljeno 07.06.2018
Alan Srčnik

Internetsku prijevaru sa štetom od 50.000 kuna prijavio je policiji 24-godišnji Karlovčanin koji je smatrao da online uplaćivanjem novca kupuje rabljeni automobil, izvijestila je u srijedu karlovačka Policijska uprava te upozorila građane da budu oprezni pri internetskoj kupnji.

Mladić je priavio da je putem Interneta pronašao i kontaktirao tvrtku za prodaju rabljenih vozila u Engleskoj te im je uplatio novac, ali mu vozilo nakon toga nije isporučeno u dogovorenom roku, te se obratio policiji za pomoć

Policija je priopćila da je pokrenula kriminalističko istraživanje i da će poduzeti mjere kako bi se otkrio počinitelj i ovisno o nastaloj šteti pokrenuo odgovarajući postupak te i ovom prilikom upozorila građane na oprez pri kupnji putem interneta.

Posebno se to odnosi na kupovanje skupljih stvari od osobe koja ne živi u njihovoj blizini i ne ostavlja mogućnost osobnog preuzimanja kupljene robe.

„Nerazmjerna cijena nekog predmeta u odnosu na onu tržišnu, kupcima bi svakako trebala biti jasno upozorenje da bi se moglo raditi o prijevari“, zaključak je policijskog upozorenja.

(Hina)

Tagovi: internet, prevara,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE