Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Lifestyle&Tech

Intervencije sanacija šteta od potresa traju u nekoliko županija

Na intervencijama uklanjanja posljedica razornog potresa kumulativno je sudjelovalo 10489 vatrogasaca s 2781 vatrogasnim vozilom, a odrađeno je 11790 intervencija.

Objavljeno 30.01.2021
Darija Kovačić

Sisačko-moslavačka županija

Na području Sisačko-moslavačke županije angažirani su vatrogasci iz četiri vatrogasne zajednice županija te Državne vatrogasne intervencijske postrojbe Split i Šibenik koji su i tijekom 29. siječnja 2021. godine nastavili s radom na intervencijama zbog uklanjanja posljedica potresa.

Prema trenutno obrađenim podacima, od dana 28. prosinca 2020. do dana 29. siječnja 2021. godine na intervencijama uklanjanja posljedica razornog potresa koji je pogodio ovo područje, kumulativno je sudjelovalo 10489 vatrogasaca s 2781 vatrogasnim vozilom, a odrađeno je 11790 intervencija.

Gledajući jučerašnji dan, na sanaciji šteta od potresa, ukupno su angažirana 102 vatrogasca s 33 vatrogasna vozila, a evidentirane su 63 vatrogasne intervencije.

Na području Vatrogasne operativne zone (VOZ) Glina angažirana su 24 vatrogasca s 10 vozila s područja dvije županije i to VZŽ Bjelovarsko-bilogorske i Karlovačke, Državne vatrogasne intervencijske postrojbe Split i Šibenik te domicilne snage DVD-a. Zabilježeno je 5 intervencija.

Na području VOZ Sisak angažirane su snage Javne vatrogasne postrojbe Sisak te DVD-i s područja Grada Siska s 52 vatrogasca, 16 vatrogasnih vozila, a evidentirano je 37 intervencija.

Na području VOZ Petrinje angažirano je 26 vatrogasaca sa 7 vatrogasnih vozila s područja dvije županija RH, i to VZŽ Primorsko-goranske i Zagrebačke te domicilne snage DVD-a i Javne vatrogasne postrojbe Petrinja. Na području Petrinje evidentirana je 21 intervencija.

Grad Zagreb

Zbog razornog potresa koji je 29. prosinca pogodio veći dio središnje Hrvatske s epicentrom kod Petrinje u Sisačko-moslavačkoj županiji snažno se osjetio i u Gradu Zagrebu tako da je potaknuo nova oštećenja na objektima koji su stradali u ožujku prošle godine, kao i nastajanje novih oštećenja na istim i drugim objektima koja se odnose prvenstveno na dimnjake, dijelove krovišta, zidova i fasada. Vatrogasci JVP Grada Zagreba i lokalnih DVD-a s područja Grada Zagreba su tijekom dana 29. siječnja odradili 10 tehničkih intervencija uklanjanja dimnjaka, sanacije krovišta, uklanjanja  oštećenih crjepova, zidova i fasada i izvida vezanih za procjenu stanja navedenih dijelova objekata i mogućnosti interveniranja vatrogasaca.

Na navedenim intervencijama ukupno (kumulativni zbroj) su sudjelovala 34 vatrogasaca s 11 vatrogasnih vozila.

Karlovačka županija

Tijekom 29. siječnja, a zbog potresa koji je 29. prosinca 2020. pogodio veći dio središnje Hrvatske s epicentrom kod Petrinje u Sisačko-moslavačkoj županiji, na području Karlovačke županije zabilježeno je 6 intervencija saniranja dimnjaka i/ili krovišta od kojih je čak 5 bilo na području Vojnića. U tim intervencijama sudjelovalo je ukupno 18 vatrogasaca sa 6 vatrogasnih vozila iz DVD-a Vojnić i JVP Karlovac.

Tagovi: intervencije, karlovac, potres, sisak, vatrogasci, zagreb,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE