Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Sport

Iračka nogometna momčad skoro ilegalno na natjecanje!

Nakon provjere osobnih iskaznica na granici uvidjeli su kako neki od igrača imaju manje od propisanih 16 godina, policajci zaplijenili 9 putovnica

Objavljeno 31.07.2018
Antonela Verković

Iračka nogometna momčad pokušala je ‘podvaliti’ lažne osobne i slagati za godine – ali to im nije uspjelo! Igrači do 16 godina koji su se uputili na regionalno natjecanje morali su prekinuti put i prije polijetanja jer se ispostavilo da je više igrača starije od propisane dobi – priopćio je Irački nogometni savez koji je smijenio čelnike ekipe.

Dvadeset trojica igrača su u ponedjeljak trebala poletjeti iz bagdadske zračne luke u Amman gdje u srijedu počinje prvenstvo zapadne Azije u nogometu.

No osobne iskaznice nekih igrača potaknule su sumnju čelništva saveza nakon što je pogranična policija smatrala potrebnim provjeriti točnost podataka o godinama rođenja, rekao je za AFP izvor u iračkim nogometnim krugovima.

Čelništvo ekipe je zatražilo od igrača da se obriju kako bi izgledali mlađi, dodao je taj izvor koji je htio ostati anoniman. Devet putovnica je zaplijenjeno, rekli su čelnici.

Aktivisti koji se bore za transparentnost u sportu razotkrili su nekolicinu igrača objavivši na društvenim mrežama kandidacijske liste za parlamentarne izbore održane u svibnju koje su potpisali neki nogometaši što sudjeluju u iračkom prvenstvu za igrače do 16 godina. Ako su mogli potpisati takve liste, znači da su stariji od 18 godina.

Irački nogometni savez u priopćenju ističe da su “smijenjeni stručni tim i vodstvo reprezentacije do 16 godina i da će igrači koji su lagali o svojim godinama biti kažnjeni”.

Nogometna ekipa do 16 godina neće sudjelovati na regionalnom prvenstvu u Ammanu.

(Hina)

Tagovi: Irak, maloljetnici, nogomet, putovnice,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE