Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Lokalne vijesti

Istarska županija: Učenici od 5. do 8. razreda u ponedjeljak se vraćaju u školu

Tako će od ponedjeljka 17. svibnja biti ponovno dopuštene aktivnosti u dječjim igraonicama i radionicama na otvorenom prostoru...

Objavljeno 11.05.2021
Ivona Amidžić

Stožer civilne zaštite Istarske županije donio je u utorak odluku da će učenici od 5. do 8. razreda osnovnih škola u Istri od ponedjeljka, 17. svibnja nastavu pohađati po modelu A, tj. u školi, a za srednjoškolce nastava se do ponedjeljka, 24. svibnja, i dalje odvija po modelu C, na daljinu.

Naime, na temelju procjene epidemiološke situacije i praćenja pokazatelja vezanih uz epidemiju covida-19 na području Istarske županije i trenutne povoljne situacije, Stožer je donio odluku o otpuštanju nekih mjera, navedeno je.

Tako će od ponedjeljka 17. svibnja biti ponovno dopuštene aktivnosti u dječjim igraonicama i radionicama na otvorenom prostoru kao i pohađanje autoškole. Međutim, i dalje nisu dopušteni treninzi u zatvorenim prostorima.

Županijski Stožer je još jednom pozvao prosvjetne djelatnike osnovnih i srednjih škola Istarske županije da se kao prioritetna skupina, u sklopu akcije masovnog cijepljenja, jave za cijepljenje jer je, kako su naveli, “cijepljenje uvjet za povratak na staro -normalno”.

“Brojke bude optimizam, to je dokaz stabilne situacije koja traje već jedno vrijeme, s blagim padom prema dolje. Trend je dobar, uvjeren sam da idemo prema boljim brojkama”, kazao je načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Dino Kozlevac.

Ističe da u traženju popuštanja mjera treba biti krajnje oprezan.

“Procjenjujemo situaciju, u dnevnoj smo komunikaciji s Nacionalnim stožerom. Brojke su trenutno dobre, vidjet ćemo u kojem će smjeru sada ići, ne smijemo ići s naglim popuštanjem, da ne napravimo preveliku koncentraciju rizika”, poručio je Kozlevac.

Ocjenjuje kako se “ljudi nisu još dovoljno procijepili da bi mogli biti potpuno mirni”. No, u svakom slučaju, dodao je, istarski Stožer je u kontaktu s brojnim organizatorima manifestacija i evenata koji će se vjerojatno održati tijekom lipnja uz pridržavanje svih epidemioloških mjera.

(Hina)

foto: unspalsh

Tagovi: covid, djeca, igraonice, istra, koronavirus, nastava, škole, učenici,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE