Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Lifestyle&Tech

Istraživanje pokazalo – Srbi najviše protiv mješovitih brakova, zatim Hrvati i Bošnjaci

Istraživanje je pokazalo kako je protiv mješovitih brakova 55 % Srba, a 38% Bosanaca.

Objavljeno 01.08.2018
Antonela Verković

Agencija za istraživanje javnog mnijenja Prime Communications provela je istraživanje na 1000 ljudi na upit podržavaju li brak s pripadnicima drugih naroda. Rezultatima istraživanja uspostavljeno je da Srbi prednjače u neslaganju. S miješanim brakom složilo se 32,7 posto stanovnika BiH, dok ih je 38,7 posto protiv. Pri tome je 28,6 posto onih koji se nisu izjasnili na ovo pitanje.

S tvrdnjom da se “ne bi trebali miješati s pripadnicima drugih naroda putem nacionalno mješovitih brakova” u potpunosti se slaže 21 posto Srba, dok se 34 posto njih uglavnom slaže.

Tako je 55 posto Srba protiv mješovitih brakova, dok 34 posto to podržava a neodlučnih je oko 26 posto, navodi Prime Communication. Među Hrvatima nacionalno mješovite brakove ne podržava 43 posto ispitanih, dok ih 21 posto podupire,  a neodlučnih je čak 36 posto Hrvata.

Mješovite brakove podupire 38 posto Bošnjaka, dok je pak protiv njih 33 posto, a neodlučnih je 28 posto.
Agencija Prime Communication objavila je i kako je među onima koji se izjašnjavaju kao Bosanci najveća potpora nacionalno mješanim brakovima. Oko 50 posto Bosanaca podupire mješovite brakove, dok ih je protiv 12 posto.

(Hina)

Tagovi: bih, istraživanje, mješoviti brak, Srbi,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE