Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Lifestyle&Tech

Istraživanje: Povećanja penisa ne uspijevaju i mogu biti riskantna

Riječ je o muškarcima koji su se podvrgnuli 21 kirurškom i nekirurškom zahvatu povećanja veličine penisa

Objavljeno 11.05.2019
Tamara Lemajić

Operativni zahvati povećanja penisa ne uspijevaju i mogu biti vrlo riskantna, pokazala je najnovija studija u petak, objavljena u časopisu Sexual Medicine Reviews.

Studija obuhvaća i meta analizu ukupno 1192 muškarca u 17 različitih studija. Riječ je o muškarcima koji su se podvrgnuli 21 kirurškom i nekirurškom zahvatu povećanja veličine penisa.

Prema studiji, operativni zahvati nisu bili uspješni i često su izazivali komplikacije.

U nekirurškim zahvatima uz uporabu produživača, u nekim je slučajevima zabilježeno povećanje penisa, ali manje od dva centimetra.

U zahvatima s injekcijama gdje se “povećava obujam, zabilježene su velike stope komplikacija”. Zahvati vakuumskom pumpom “nisu urodili povećanjem”, stoji u studiji.

U kirurškim zahvatima koji uključuju presijecanje suspenzornog ligamenta, presađivanje tkiva neki su muškarci “zabilježili znatno povećanje veličine”. No, nijednu od tih tehnika druge strane nisu potvrdile kao uspješne, a osim toga komplikacije su bile česte, navodi se u studiji.

“Dokazi o povećanju malih penisa kod normalnih muškaraca rijetki su i loše kvalitete”, zaključuje se u studiji.  “Kirurški zahvati i injekcije trebali bi biti posljednja mogućnost” u povećavanju veličine penisa, stoji u studiji.

(Hina)

Tagovi: kirurški zahvat, operacija, povećanje penisa,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE