Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Sport

Italija snažno započela prvenstvo u streljaštvu EPSO 2021.

Pokupili su tri zlatne medalje, a četvrto zlato odlazi u Poljsku...

Objavljeno 23.05.2021
Ivona Amidžić

Potpuno nova Finalna dvorana otvorena je jučer s četiri lijepa finala.

U prvom finalu Poljakinja Julia Ewa Piotrowska osvojila je zlato nakon mirnog pucanja prije Mađarice Eszter Meszaros u disciplini zračna puška za žene juniore. Ruskinja Alina Khizbullina osvojila je broncu. Jedino zlato koje je osvojila Piotrowska otišlo je izvan Italije. Talijanski sportaši izborili su posljednja tri finala.

U disciplini zračna puška za muškarce juniore nakon vrlo uzbudljivog trenutka Talijan Danilo Dennis Sollazzo osvojio je zlato rezultatom 249,3 te tako pretekao Srbina Marka Ivanovića (248,6). Ova dvojica sportaša vodila su finale, ali dva zadnja pogotka zlato su dodijelila Sollazzu. Ostvario je rezultate 10,8 i 10,5 umjesto Ivanovićevih 10,2 i 9,4. Bronca je putovala u Španjolsku s Jesusom Oviedom.

Druga talijanska zlatna medalja došla je u disciplini zračni pištolj za muške juniore. Federico Maldini bio je jednako superioran kao i njegova suigračica Veccaro u ženskom juniorskom finalu. Maldini je prevladavao među konkurencijom i osvojio zlato s razlikom od 2,3 boda. Razlika je bila puno veća, ali tijekom posljednjih hitaca počeo je pratiti TV kameru koja se nalazila na bočnom zidu i reagirao je na crveno svjetlo. To svjetlo znači da kamera “snima”.

„Pucanje je veoma naporan i uzbudljiv sport pa se morate stalno koncentrirati i održavati fokus na pucanju, nigdje drugdje. U tom sam slučaju bio nervozan i zato mi je fokus malo nestao, a Bjelorus Kazak uspio je umanjiti razliku. U svakom slučaju, sasvim je u redu da je streljački sport na televiziji!“ objasnio je osvajač zlatne medalje Maldini.

Posljednja talijanska zlatna medalja došla je u disciplini zračni pištolj ženski juniori. Talijanka Margherita Veccaro bila je superiorna u juniorskom finalu. Zlato je osvojila s razlikom od 4,0 boda prije Bjeloruskinje Vasilise Naumave. Ruskinja Anna Asomchik osvojila je broncu. Četvrta je bila Ukrajinka Vilena Bevz. Najveće iznenađenje bila je 17-godišnja Ella Hakala (FIN), koja je završila na 5. mjesto u ženskom juniorskom finalu sa zračnim pištoljem. Ovo je bilo njezino prvo međunarodno natjecanje i finale. Sad čekamo njezinu sjajnu karijeru koju će zasigurno nastaviti u budućnosti!

Rezultate možete pronaći ovdje.

Dodatne informacije i fotografije možete pronaći ovdje, a možete pogledati i Instagram profil.

foto: Matko Mance

Tagovi: epso, epso 2021, europsko prvenstvo u streljaštvu, finale, pampas, strelište,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE