Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Nekategorizirano

Izložba ženskih aktova slikara Fadila Vejzovića u Galeriji Mala

 Maroevićev tekst uz Vejzovićevu izložbu pročitat će glumica Bojana Gregorić Vejzović, a jednu pjesmu Tonka Maroevića pročitat će glumac Enes Vejzović

Objavljeno 15.06.2018
Alan Srčnik

AkademskI slikar Fadil Vejzović predstavlja na izložbi “Moja Galateja”, koja se otvara u subotu, 16. lipnja u zagrebačkoj Galeriji Mala, svoj novi ciklus ženskih aktova.

Po riječima likovnog teoretičara Tonka Maroevića, u ovoj fazi svojega djelovanja Fadil Vejzović insistira na tijelu kao motivu i movensu, ali je ništa manje vidljivo da u fakturi svojih slika i nadalje ustraje na slobodi duktusa, na živosti mrlje, na kromatskoj apartnosti.

“Težnja prema mimetičnosti ne proturječi slikarskoj autonomiji, kako organizacija kadra i nanošenje pigmenata zadržavaju vlastitu logiku i ritmizaciju, kako potez kista čuva neposrednost dodira s platnom, kako svaka faseta pouzdano nalazi točno mjesto u kadru”, ocijenio je u tekstu predgovora.

Maroevićev tekst uz Vejzovićevu izložbu pročitat će glumica Bojana Gregorić Vejzović, a jednu pjesmu Tonka Maroevića pročitat će glumac Enes Vejzović.

Fadil Vejzović (Sarajevo, 1943.) studirao je početkom šezdesetih godina na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, u klasi profesora Raula Goldonija čiji je dugogodišnji suradnik. Od 1969. do danas djeluje samostalno.

Sedamdesetih godina prošlog stoljeća postdiplomski studira grafiku i slikarstvo kod profesora Clemensa Fichera na Akademie der bildende Künste u Nürnbergu, nakon čega radi u magazinu “Start” kao ilustrator i grafički urednik.

Nagrađivani je autor, među ostalim, osvojio je Posebno priznanje 19. zagrebačkog salona, Nagradu Hrvatskog bijenala grafike u Splitu, Nagradu 17. zagrebačke izložbe grafike.

Njegova izložba u Galeriji Mala bit će otvorena do 22. lipnja.

(Hina)

Tagovi: akt,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

Vezane vijesti

Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE