Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Black News

Iznad šireg područja Slunja nestala Cessna s 4 osobe

Avion je poslao SOS poziv, a nestao je s radara u 11:25 sati na širem slunjskom području

Objavljeno 29.05.2022
Andrija Lukretić

Hrvatska kontrola zračne plovidbe obavijestila je Operativni centar civilne zaštite o nestalom zrakoplovu tipa Cessna s 4 putnika sjeverno od Rakovice, na visini 2300 stopa, koja je krenula iz Splita, a kretala se u smjeru sjevera prema Njemačkoj.

Karlovačka policija izvijestila je da je u 11,48 sati zaprimila dojavu da je s radara Hrvatske kontrole zračne plovidbe u 11,25 sati nestao zrakoplov tipa Cessna 182, na širem slunjskom području.

Helikopteri ne mogu poletjeti zbog lošeg vremena
U potrazi se koristi dron jer je nad mjestom nestanka jako loše vrijeme, što onemogućava let helikopterima koji bi se inače koristili za potragu. U trenutku nestanka Cessne, vrijeme je bilo još lošije. Putnike i nestali avion traže pripadnici HGSS-a te specijalne i interventne policije. Državna intervencijska postrojba civilne zaštite se uključila u akciju potrage i spašavanja.
Cessna 182 Skylane je tip američkog zrakoplova za četiri osobe s opcijom dodavanja dvaju dječjih sjedala u prostoru za prtljagu. Predstavljena je u Kansasu 1956. godine kao varijanta tricikla 180., a smatra se drugim najpopularnijim tipom Cessne nakon modela 172. Godine 1957. predstavljena je varijanta 182A zajedno s imenom Skylane.
U posljednjih desetak godina u Karlovačkoj županiji dogodilo se čak pet zrakoplovnih nesreće u kojima je palo šest aviona.

Tagovi: cessna, civilna zaštita, pad aviona, Slunj,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE