Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Black News

Izraelski vojnik i četvorica Palestinaca ubijeni u najnovijoj eskalaciji u Gazi

Vojnik je stradao od palestinske vatre tijekom operacije blizu Pojasa Gaze koju kontrolira islamistički pokret Hamas, priopćila je vojska

Objavljeno 21.07.2018
Alan Srčnik

Oko 70 godina države i oko 70 godina sukoba. Izrael i Palestina ne miruju. I opet dolaze teške vijesti s istoka.

Jedan izraelski vojnik i četvorica Palestinaca ubijeni su u petak u Pojasu Gaze, u najnovijoj eskalaciji sukoba koji traju od kraja ožujka, objavili su izraelska vojska i palestinski izvori.

Vojnik je stradao od palestinske vatre tijekom operacije blizu Pojasa Gaze koju kontrolira islamistički pokret Hamas, priopćila je vojska.

“Skupina terorista pucala je na izraelske vojnike. Jedan je teško ranjen i kasnije podlegao ozljedama”, stoji u priopćenju u kojem se dodaje da je vojska uzvratila nizom zračnih napada na palestinsku enklavu.

To je prvi Izraelac ubijen od početka prosvjeda u Gazi protiv izraelske blokade 30. ožujka.

Palestinski izvori objavili su ranije u petak da je izraelska vojska ubila četvoricu Palestinaca, od kojih su trojica borci islamističkog pokreta Hamas.

Glasnogovornik izraelske vojske je rekao da su izraelski zrakoplovi i tenkovi bombardirali vojne ciljeve u cijelom Pojasu kao odgovor na pucnjavu iz vatrenog oružja u smjeru izraelskih postrojbi blizu granice s palestinskom enklavom.

Vojni ogranak Hamasa je u priopćenju potvrdio da su trojica poginulih Palestinaca bili članovi te organizacije.

Od 30. ožujka Palestinci redovno prosvjeduju u pograničnom području protiv izraelske blokade. Dosad je izraelska vojska ubila najmanje 149 Palestinaca i ranila više od 4000. Do danas u tom razdoblju nije ubijen nijedan Izraelac.

Tagovi: gaza, hamas, izrael, palestina,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE