Nacionalni portal logo novine kakve su nekad bile

Gospodarstvo

Jakovčić: Održivi turizam i lokalna hrana idu zajedno

“Ovakav kakav je sada, turizam na Mediteranu neće biti održiv u dužem razdoblju. Potrebna nam je cjelovita, zaokružena strategija razvoja turizma na sjeveru i jugu Mediterana”, kazao je Jakovčić.

Objavljeno 08.11.2018
Marko Leskovar

Turizam u Istri i ostalim dijelovima Hrvatske ima sigurnu budućnost, istaknuo je eurozastupnik Ivan Jakovčić (IDS/ALDE) u svojstvu predsjedatelja na konferenciji koja je pod nazivom “Održivi razvoj obalnog i pomorskog turizma na Sredozemlju” održana u četvrtak u Europskom parlamentu, priopćio je ured zastupnika.

“Ovakav kakav je sada, turizam na Mediteranu neće biti održiv u dužem razdoblju. Potrebna nam je cjelovita, zaokružena strategija razvoja turizma na sjeveru i jugu Mediterana”, kazao je Jakovčić.

Turizam je po važnosti treći gospodarski sektor u Europskoj uniji s velikim utjecajem na opći gospodarski rast, zaposlenost i regionalni razvoj, rečeno je na Konferenciji. Na turizam veliki utjecaj imaju politike Unije u području prometa, zaštite okoliša, zaštite potrošača i razvoja regija. Te politike trebaju biti usklađene što, posebno za lokalne zajednice, nije laka zadaća, upozorio je Jakovčić, stoji u priopćenju.

Govoreći o pozitivnim iskustvima Jakovčić je istaknuo primjere iz Istre. “Smjer kojim se razvija turizam u Istri i u Hrvatskoj kao cjelini, može poslužiti kao primjer ostalim turističkim destinacijama na obali Mediterana. Naš turizam ima budućnost za razliku od turizma u nekim drugim dijelovima Sredozemlja koji bi se, zbog pretjeranog iscrpljivanja svih resursa mogli, za nekoliko desetaka godina, suočiti s velikim problemima i razvojnim ograničenjima”, upozorio je zastupnik IDS-a.

Tagovi: hrana, Jakovčić, turizam,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE