Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Gospodarstvo

Jandroković pozvao japanske ulagače u Hrvatsku

Objavljeno 04.06.2019
Lucija Tokić

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković sastao se u utorak u Tokiju s predsjednicima obaju domova japanskog parlamenta i pritom pozvao japanske ulagače na suradnju istaknuvši pozitivne primjere poslovanja Kali tune i Yazaka u Hrvatskoj.

Na sastanku s predsjednikom Zastupničkog doma Tadamorijem Oshimom naglašena je visoka razina političkih bilateralnih odnosa između Hrvatske i Japana i spremnost obiju strana za njihovim dodatnim osnaživanjem.

Razgovaralo se i o unapređenju gospodarske suradnje, a predsjednik Hrvatskoga sabora Jandroković pozvao je japanske ulagače na suradnju istaknuvši pozitivne primjere poslovanja Kali tune i Yazaka u Hrvatskoj.

Govoreći o turističkoj suradnji, sugovornici su zaključili da bi uvođenje izravnih zračnih linija pridonijelo većoj turističkoj razmjeni.

Sugovornici su razmijenili mišljenja i o međunarodnim odnosima. Rečeno je i kako će Hrvatska za predsjedanja Europsko unijom, u prvom polugodištu 2020., dodatno raditi na osnaživanju odnosa EU-a i Japana.

Jandroković je u ponedjeljak doputovao u višednevni posjet Japanu koji je počeo sastankom s premijerom Shinzom Abeom. U nastavku će ga primiti i car Naruhito.

(Hina)

foto: HINA/ Hrvatski sabor/ ml

Tagovi: Gordan Jandroković, ulagači,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE