Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Politika

Janšin sastanak s Orbanom u Budimpešti prekinuo Trumpov poziv

Za vrijeme susreta s Janšom Orbana je nazvao Donald Trump koji je mađarskom premijeru čestitao na ponovnom izboru za predsjednika vlade

Objavljeno 17.06.2018
Alan Srčnik

Predsjednik Slovenske demokratske stranke (SDS) i kandidat za mandatara nove slovenske vlade Janez Janša sastao se u subotu u Budimpešti s mađarskim premijerom, prenijeli su u nedjelju slovenski mediji, dodajući da je Viktora Orbana za vrijeme susreta nazvao američki predsjednik.

Kako je prenio slovenski televizijski kanal Nova24.tv, u vlasništvu članova SDS-a i poduzetnika bliskih krugu mađarskog premijera, radilo se o privatnom posjetu, a Janšu je pratila njegova supruga.

Za vrijeme susreta s Janšom Orbana je nazvao Donald Trump koji je mađarskom premijeru čestitao na ponovnom izboru za predsjednika vlade, a  obojica su se složila sa pozicijom da državne granice treba štititi “jasno i odlučno” i da treba održati dobre američko-mađarske odnose, prenijela je kao ekskluzivnu vijest slovenska televizijska postaja.

Na parlamentarnim izborima početkom mjeseca Janšina stranka koja se zauzima za oštru imigracijsku politiku i sprječavanje ilegalnih imigracija dobila je 25 od 90 mjesta u parlamentu.

Tako će ona kao relativni izborni pobjednik imati prvu priliku za sastavljanje nove vlade.

 

(Hina)

Tagovi: janša, orban, trump,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE