Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Gospodarstvo

Javni poziv za kupnju 88,27 posto dionica brodogradilišta 3. maja

Temeljni kapital 3. maja, čija je osnovna djelatnost gradnja brodova i plutajućih objekata, iznosi 181,2 milijuna kuna

Objavljeno 08.07.2021
Ivona Amidžić

Javni poziv za iskazivanje interesa za kupnju 88,27 posto dionica, koje Uljanik d.d. u stečaju drži u 3. maju Brodogradilištu d.d., objavljen je u utorak na internetskim stranicama Uljanika, a o tome je putem Zagrebačke burze izvijestilo i riječko brodogradilište.

Javni poziv objavljen je na temelju odluke Skupštine vjerovnika Uljanika iz svibnja ove godine.

Temeljni kapital 3. maja, čija je osnovna djelatnost gradnja brodova i plutajućih objekata, iznosi 181,2 milijuna kuna.

U pozivu se navodi da je Uljanik u stečaju imatelj 88,27 posto dionica – 1.249.568 dionica oznake 3MAJ-R-A i 350.000 dionica oznake 3MAJ-R-B. Dionice oznake 3MAJ-R-A uvrštene su na Zagrebačku burzu.

Javnim pozivom su zainteresirane osobe pozvane da naprave uvid u relevantne podatke o 3. maju, koji su dostupni su na internetskim stranicama burze i  3. maja te da potom iskažu svoj interes za kupnju svih 88,27 posto dionica, koje Uljanik u stečaju drži u 3. maju. Na stranici Zagrebačke burze objavljeni su revidirani, nekonsolidirani financijski izvještaj za 2020. te nerevidirani, nekonsolidirani financijski izvještaj za prvi kvartal 2021.

Rok za podnošenje ponuda je do 27. kolovoza do 14 sati, a zainteresirani svoj interes mogu iskazati i dostaviti u obliku pisma namjere na adresu Uljanika d.d. u stečaju.

Nakon što Uljanik u stečaju prikupi pisma namjere, zainteresiranim osobama koje su dostavile pismo namjere u skladu s javnim pozivom omogućiti će se dubinsko snimanje 3. maja, najranije 13. rujna. Naknada za pristup podacima u postupku dubinskog snimanja je 20 tisuća kuna.

Ponuditelji, koji dostave pisma namjere prema Javnom pozivu, nakon obavljenog dubinskog snimanja, bit će pozvani na podnošenje ponuda za kupnju dionica.

Predsjednik Sindikalnog odbora 3. maja Juraj Šoljić izjavio je u utorak je za Hinu da u tom odboru inzistiraju i priželjkuju investitora koji će nastaviti brodograđevnu djelatnost u riječkom škveru, od projekta do izgradnje i opremanja sofisticiranih brodova s dodanom vrijednošću.

Na Zagrebačkoj burzi u utorak je objavljena i obavijest 3. maja da je Trgovački sud u Rijeci donio rješenje kojim se određuje prethodna mjera zabrane raspolaganja sredstvima 3. maja od 2,8 milijuna kuna uvećanih za zakonske zatezne kamate.

“Predmetni iznos izdvojen je na poseban račun koji se vodi kod Fine. Zapljena navedenih sredstava nije prouzročila blokadu poslovnih računa 3. maja s obzirom da je društvo imalo dostatno vlastitih sredstava,” stoji u obavijesti.

Riječ je o potraživanjima Uljanik Učilišta prema 3. maju na osnovi pozajmica, koje je to učilište prije nekoliko godina dalo 3.maju.

Po riječima Šoljića, Nadzorni odbor 3. maja, čiji je on predsjednik, podnio je lani kaznenu prijavu protiv Učilišta Uljanik i drugih, jer je, kaže, to učilište prodano, a da nigdje nije bilo navedeno da ima naplativa potraživanja prema 3. maju.

Šoljić je još je kazao da se u 3. maju intenzivno radi na tri novogradnje te da se nadaju i najboljem rješenju za novogradnju 527. To je samoiskrcavajući brod za rasuti teret, koji zauzima navoz u 3. maju, a dio je stečajne mase Uljanika i prodaje se na dražbi.

(Hina)

foto: screesnhot

Tagovi: 3. maj, brodogradilište, dionice, javni poziv, Rijeka, uljanik,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE