Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Nekategorizirano

Jedan policajac otpušten, a još dvojica na disciplinskom zbog snimanja migranata koji uzvikuju ‘Dinamo’

Disciplinska povreda ocjenjuje se takvom da bi njegov ostanak u službi mogao štetiti interesima službe...

Objavljeno 12.03.2019
Antonela Verković

Policajac koji je snimao grupu migranata prethodno natjeranih da uzvikuju ‘Dinamo’ bit će udaljen iz službe, dok će protiv dvojice njegovih kolega koji su u tome sudjelovali biti pokrenut disciplinski postupak zbog teže povrede službene dužnosti i nedoličnog ponašanja, doznaje se u MUP-u.

U policiji kažu da se ‘sporni događaj’ kada je nastala snimka što kruži internetom dogodio u srijedu 6. ožujka, u jutarnjim satima na području postaje granične policije Cetingrad.

Kako se ističe u službenom izvješću policajci su tada neposredno na graničnoj crti uočili grupu osoba koja se odmarala te su ih upozorili su ih da bi njihovo daljnje kretanje značilo nezakonit prelazak državne granice te da se moraju vratiti natrag.

“Budući da su se zatečene osobe dobro služile engleskim jezikom, jedan od policijskih službenika potaknuo ih je na neprimjerenu komunikaciju, te ih je pri tom snimao uz pomoć mobilnog uređaja.

S obzirom da je postojala sumnja da postoji još osoba koje se kreću prema granici, jedan dio policijskih službenika obavljao je pregled terena, dok je drugi dio osiguravao zatečene osobe. Nakon pretrage terena zatečene osobe su, obzirom da su im policijski službenici onemogućili nezakonit ulazak u Republiku Hrvatsku, napustile mjesto zaticanja vrativši se u dubinu područja BiH”, tvrde u policiji.

Za policajca koji je snimao migrante i s njima “neprimjereno komunicirao” odlučeno je da će biti “udaljen iz službe jer se disciplinska povreda ocjenjuje takvom da bi njegov ostanak u službi mogao štetiti interesima službe”, dok će se dvojica njegovih kolega u disciplinskom postupku odgovarati zbog nedoličnog ponašanja.

(Hina)

FOTO: Pixabay (ilustracija)

Tagovi: bih, cetingrad, dinamo, migranti, policajac, policija, tužba,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE