Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Trending

Jeff Bezos se razvodi: Što će biti s Amazonom?

Što će se dogoditi s Amazonom? Hoće li njegova uskoro bivša supruga dobiti značajan udjel i kako će se to odraziti na kontrolu nad kompanijom?

Objavljeno 12.01.2019
Antonela Verković

Najava osnivača Amazona Jeffa Bezosa, najbogatijeg čovjeka na svijetu, da će se razvesti od supruge potaknula je nagađanja u javnosti kako će podijeliti svoje golemo bogatstvo koje se procjenjuje na 136 milijarda američkih dolara.

Par je u srijedu službeno objavio da će se razvesti nakon što su dugo bili razdvojeni. Tvrde da će ostati “dragi prijatelji”.

Po portalu TMZ, Bezosi nisu sklopili predbračni ugovor, što bi moglo značiti ravnomjernu podjelu imovine.

Bezos, koji je nekoć bio glavni dioničar Amazona, sada posjeduje oko 16 posto kompanije, što je po burzovnoj vrijednosti u četvrtak iznosilo oko 130 milijarda dolara.

Najava razvoda do sada se nije odrazila na Wall Street i vrijednost Amazonovih dionica.

Randall Kessler, jedan od osnivača obiteljske odvjetničke tvrtke Kessler & Solomiany iz Atlante, rekao je da će par, ako žele zaštititi kompaniju, pronaći način da MacKenzie dobije udjel na način koji se neće odraziti na njezino vođenje.

Moguće je i da je par sklopio postbračni ugovor za slučaj razvoda što će se pokazati u mjesecima koji dolaze. Moguć je isto tako i buran razvod koji bi se loše odrazio na kompaniju.

“Ako se ne budu mogli dogovoriti, na tome odvjetnici zarađuju”, rekao je Kessler.

O PARU

Bezosova supruga MacKenzie, rođena Tuttle, upoznala je 54-godišnjeg Bezosa prije nego li se obogatio i proslavio.

Par se upoznao 1992. kada je on bio menadžer ‘hedge’ fonda na Wall Streetu, prije nego što je postao poduzetnik koji je promijenio živote stotina milijuna ljudi. Vjenčali su se manje od godine dana poslije.

Ona je bila pored njega tijekom cijele avanture s Amazonom, od skromnih početaka u njegovoj garaži u Seattleu 1994. do današnjeg velikog uspjeha. Imaju četvero djece, tri sina i usvojenu kćer.

Mackenzie (48), po zanimanju spisateljica, vjerojatno će postati najbogatija žena na svijetu.

Na pitanje o tom razvodu, američki predsjednik Donald Trump, i sam dva puta razveden, u četvrtak je odgovorio: “Želim mu sreću. Bit će lijepo.”

FOTO: EPA/CLEMENS BILAN

Tagovi: amazon, bogatstvo, Jeff Bezos, razvod,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE