Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Politika

Josip Popovac novi predsjednik Vijeća za elektroničke medije

Donesena je odluka o razrješenju predsjednika VEM-a i ravnatelja Agencije za elektroničke medije Damira Hajduka s danom 31. kolovoza 2018. i to na njegov osobni zahtjev.

Objavljeno 11.07.2018
Antonela Verković

Hrvatski sabor donio je odluku o imenovanju imenovanju Josipa Popovca predsjednikom Vijeća za elektroničke medije (VEM) i ravnateljem Agencije za elektroničke medije (AEM) s danom 1. rujna 2018., objavljeno je u srijedu na mrežnim stranicama Agencije za elektroničke medije.

Kako se ističe u priopćenju, Hrvatski sabor je 29. lipnja donio odluku o razrješenjima i imenovanjima članova Vijeća za elektroničke medije. Donesena je odluka o razrješenju predsjednika VEM-a i ravnatelja Agencije za elektroničke medije Damira Hajduka s danom 31. kolovoza 2018. i to na njegov osobni zahtjev, te o razrješenju članica Vijeća Suzane Kunac, Gordane Simonović i člana Roberta Tomljenovića.

Tom odlukom Sabora, a nakon amandmana i prijedloga Vlade podnesenih 27. lipnja, za nove članove Vijeća imenovani su Damir Bučević i Josip Popovac, dok je Robertu Tomljenoviću, zamjeniku predsjednika Vijeća, dodijeljen novi mandat.

Josip Popovac koji će u rujnu postati predsjednik Vijeća za elektroničke medije dolazi s Hrvatske radiotelevizije (HRT), gdje je, između ostaloga, od 2009. do 2012.. bio je v.d. , odnosno privremeni glavni ravnatelj  HRT-a i predsjednik Uprave, a trenutačno je rukovoditelj Radne jedinice Odabir i nabava programskoga sadržaja HRT-a. Damir Bučević dolazi iz T-HT gdje je bio angažiran u domeni produkcije i sadržaja. Robert Tomljenović član je Vijeća za elektroničke medije od rujna 2013., a u srpnju 2017. izabran je za zamjenika predsjednika Vijeća i ravnatelja Agencije za elektroničke medije.

(Hina)

Tagovi: elektronički mediji, HRT, Josip Popovac,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE